Ga direct naar het artikel
28 november 2017

Bastiaan en Stephanie Klomp over de elektrische bakfiets

"Van 2 benzineauto's naar 1 hybride auto en een elektrische bakfiets"

Bastiaan en Stephanie Klomp vertellen over hun ervaringen met de elektrische bakfiets.

Bastiaan Klomp vertelt: "Een jaar geleden hebben we onze 2e auto ingeleverd en een elektrische bakfiets 'van Sinterklaas gekregen'. We gebruiken 'm vooral voor het ophalen en wegbrengen van de kinderen op weg van en naar het werk. Onze 1e auto is een leaseauto, ik heb gekozen voor een hybride auto, die ik kan opladen met groene energie bij het Kruisherenhotel, waar ik directeur-gastheer was. Zo zijn we in een jaar overgestapt van 2 benzineauto's naar 1 hybride auto en een elektrische bakfiets." 

Stephanie vervolgt: "We hadden verschillende redenen om een elektrische bakfiets aan te schaffen. Tijdens de werkzaamheden aan de tunnels was mijn werk bij het MUMC+ vaak slecht bereikbaar met de auto vanaf ons huis in Jekerdal. De afstand naar mijn werk is goed te fietsen, maar onze kinderen werden net te groot om ze samen mee te nemen op een gewone fiets. Tegelijkertijd vroegen we ons af waarom we eigenlijk 2 auto's nodig hadden. Toen besloten we een elektrische bakfiets te kopen. Ik heb een goede regenjas aangeschaft en voortaan doe ik bijna alles op de fiets."

"Het werkt echt super", bevestigt Bastiaan. "Ik neem de auto mee naar het werk als ik afspraken heb, maar anders ga ik zelf ook met de fiets of de elektrische bakfiets. We proberen milieubewust te zijn, dat past ook bij de kernwaarden van het hotel. Het is prettig dat we nu veel op de fiets kunnen doen en dat we met de auto binnen de stad voornamelijk elektrisch rijden. Ik vind dit ook een belangrijk signaal naar onze kinderen. Daarnaast is fietsen goed voor de gezondheid en het is vaak sneller in de stad." 

"We fietsen het hele jaar door. Ook bij vies weer, dan hebben we een huif op de bak", gaat Stephanie verder. "In de herfst en winter zie je veel auto's bij de scholen, maar ook steeds meer bakfietsen. We krijgen regelmatig vragen van andere ouders, bijvoorbeeld over de trapondersteuning en of je gemakkelijk over de bruggen en door de binnenstad komt. Of ze willen 'm even proberen. Vrienden bij ons in de straat hebben ook een elektrische bakfiets en soms nemen we elkaars kinderen mee naar school. Als je dan met 5 kinderen in de bak door de stad fietst, krijg je heel veel leuke reacties!"