Ga direct naar het artikel
27 augustus 2018

Emile Dobbelstein over de Arriva Nextbike

"Voor het snelle gebruik van een fiets in Maastricht is een deelfiets ideaal"

Ik woon in Maastricht en maak graag fietstochtjes door de stad. Dat kan met mijn eigen fiets, maar ook met een deelfiets van Arriva. De Nextbike leek me een goed alternatief voor mijn eigen fiets, zodat ik de aanschaf van een nieuwe fiets even kon uitstellen of helemaal niet hoef te doen.

“Na de info op de website van Arriva gelezen te hebben, registreerde ik mezelf als gebruiker via de Nextbike app. Ook op de fiets zelf staat wat je moet doen als je thuis de info niet hebt kunnen lezen. Eenmaal aangekomen op het fietsdeelstation van mijn keuze, ging het in gebruik nemen van de fiets snel en gemakkelijk. Je bent vrij om een fiets te pakken in het ene station en terug te brengen bij een ander station.”

Van het centrum naar het station

Met een deelfiets van Arriva Nextbike verplaats je je makkelijk en snel binnen Maastricht. Ook zonder abonnement kun je het fietsdeelsysteem gebruiken. Nieuwe gebruikers kregen tot 2 september de eerste 30 minuten zelfs gratis. Emile: “Ik heb een dag gebruik gemaakt van de deelfiets. Ik fietste van een fietsdeelstation in het centrum over de Noorderbrug naar het station. Hier zette ik de fiets weer terug in het fietsdeelstation.”

Wacht op het afmeldingsbericht!

“Het afmelden ging iets minder soepel. Ik wist niet dat ik moest wachten op een afmeldingsbericht op de display van de fiets. Via één telefoontje met de helpdesk van Arriva Nextbike kwam ik erachter dat mijn gebruikte fiets niet was afgemeld. Je blijft dan doorbetalen. De helpdeskmedewerker meldde mijn fiets af, nadat hij gezien had dat de fiets was ingeleverd en klaarstond voor een volgende gebruiker.”

Melding doorgeven via de app

Over de staat van de fiets zegt Emile: “Het zadel zat niet goed vast en bij het trappen hoorde ik een tikje. Ik had dit graag via de app willen doorgeven, zodat het mankement ook bekend was en snel verholpen kon worden voor een volgende gebruiker. De optie om een probleem door te geven zit inmiddels wel in de app. Fijn dat ze dat meteen hebben opgepakt.”

Breder aanbod fietsen

“Ik vond het leuk om de Nextbike uit te proberen als alternatief voor mijn eigen fiets”, aldus Emile. “Voor het snelle gebruik van een fiets in Maastricht, is een deelfiets ideaal. Een abonnement op het fietsdeelsysteem van Arriva wordt voor mij pas interessant als er een breder aanbod van soorten fietsen komt. Bijvoorbeeld e-bikes of fietsen met meer versnellingen waar je wat langere toertochten mee kunt maken.”

Deelfiets Arriva In Maastricht
Reis verder met een deelfiets

Leg de laatste kilometers van het station naar je eindbestemming met een deelfiets af.