Ga direct naar het artikel
24 juni 2020

Han over de e-bike

"Heen én terug op de fiets naar het werk dankzij de e-bike"

Voor Han Willems is de 30 kilometer naar het werk niet onbekend. Hij fietst al regelmatig vanuit huis naar VDL Nedcar in Born. "’s Ochtends heen fietsen en na het werk weer terug, daar is de afstand net te groot voor. Ik ga daarom vaker met de fiets naar het werk en met een collega met de auto terug. De volgende dag maak ik dan de rit terug met mijn fiets. Dan is het wel te doen. Ik hoopte dat de afstand heen en terug met een e-bike wel op één dag te doen is en dat is zo gebleken.”

Een mooie dag

“Ik ben in de twee proefweken drie keer naar het werk gefietst. Van fietsen word ik fit, het is beter voor het milieu en het is goedkoper dan de auto. De e-bike heeft nog een waterdoop gekregen, maar regen kan hij goed hebben. In mijn vrije tijd heb ik samen met  mijn vrouw een mooie fietstocht gemaakt. We hebben langs de maas gezeten en genoten van het water. Normaal gaat mijn vrouw niet mee, maar met de e-bike wel! Het was daardoor een mooi dagje uit." 

Fijne ervaring

"Twee weken proberen heeft mij wel overtuigd dat ik er een wil kopen. Al weet ik ook dat ik niet dit model kies. Er waren wat problemen, ik kreeg vaker een error en had dan geen ondersteuning meer. En een iets mannelijker model, dat zou ook wel mijn voorkeur hebben .  Mijn vorige werkgever had een fietsplan, het zou fijn zijn wanneer mijn huidige werkgever ook financiële ondersteuning biedt bij de aanschaf. Vooral omdat ik de e-bike voornamelijk ga gebruiken om mee naar het werk te fietsen. Ik heb het met mijn collega’s veel over de e-bike gehad. Ik vind een e-bike voor woon-werkverkeer hartstikke goed, want zo heb ik meteen mijn beweging voor de dag gehad!”