Ga direct naar het artikel
24 september 2019

Horecaondernemer Didier Tomassen over de elektrische bakfiets

"Veel fijner naar de binnenstad dan met de auto!"

Voor de zaak

Didier en zijn vriendin Kyra Keulemans zijn beiden enthousiast over het probeeraanbod van de elektrische bakfiets. Bij het ophalen in Valkenburg was een minuutje oefenen voldoende voor de rit naar Maastricht. Dochter Juulke is een tevreden klant, net als hondje Bèr. “Het is veel minder gedoe om haar met de fiets te vervoeren,” zegt Didier. “En je bent zo in de stad. Voor mij is ook een groot voordeel dat ik de fiets bij de zaak kan zetten. We kunnen hier niet allemaal auto’s parkeren, dus laden en lossen doen we in goed overleg. Als auto’s overbodig zijn door dit soort fietsen, heeft dat absoluut mijn voorkeur.”

Overtuigd

“Je gaat snel hard met de fiets”, ondervond Didier. “Dat komt ook door het type fiets. De Urban Arrow family bike is een topper onder de bakfietsen. Na een dag was ik eigenlijk al om, zo snel gaat dat. Van de drie dagen waarin ik kon kiezen tussen auto en fiets, heeft de auto twee dagen ongebruikt voor de deur gestaan. Je ziet de bakfiets ook steeds meer. Voor ritten van en naar de binnenstad zijn ze echt ideaal. Met al die aandacht voor duurzaamheid, ga je toch anders naar bepaalde dingen kijken. We praten bij horecavereniging Les Tables ook over een gezamenlijke afvaldienst en zoeken ook daarbij de ondersteuning van Maastricht Bereikbaar, maar dat is wegens tijdgebrek aan onze kant nog niet omgezet in concrete actie.” 

Mobieler

Voor ons thuis betekende de bakfiets meer keuzevrijheid. Een tweede auto, daar denken we zeker niet aan. Door de bakfiets zijn we mobieler. We willen er dus graag permanent één hebben. De aanschafprijs van de fiets is behoorlijk. Omdat ik de fiets ook zakelijk gebruik kan mijn accountant me vast goed adviseren. We kijken ook naar lease en bespreken de mogelijkheden met Maastricht Bereikbaar. Dan wordt het een vast bedrag per maand.” Als alles op zijn plek valt, rijden Didier, Kyra en Juulke binnenkort vaker glunderend door Maastricht.