24 oktober 2022
Voor meer informatie
kijk ook eens op:
kijk ook eens op:
Voor meer informatie kijk ook eens op:
"Een e-bike biedt veel mensen de mogelijkheid om te blijven fietsen waar het anders niet meer kon, dit is echt een uitkomst. Maar waarom stimuleren we iedereen om op een e-bike te stappen, ook als je nog fit en gezond bent?,” vraagt Jeroen Kooman zich af. Zelf fietst Jeroen gemiddeld vier keer per week naar zijn werk op zijn Gravelbike. Voor hem het juiste alternatief voor een e-bike.
Jeroen legt uit: “Jonge mensen die fit en gezond zijn, kiezen steeds vaker voor een e-bike, dat vind ik jammer. Fiets je veel bergop of lange afstanden, dan begrijp ik die keuze wel maar anders kan een ‘gewone fiets’ ook prima. Begrijp me niet verkeerd, ik hou geen kruistocht tegen de e-bike maar slaan we niet een beetje door? Als arts in het MUMC+ zie ik natuurlijk ook genoeg mensen waarbij de e-bike een goede aanvulling is in hun leven. Mensen waarbij de gezondheid minder wordt, die met een e-bike een actieve levensstijl kunnen behouden.”
“Zelf heb ik een nieuwe heup gekregen waardoor hardlopen niet meer ging. Fietsen is nu mijn manier om mijn conditie op peil te houden. Of ik in deze tijd een e-bike overwogen heb? Nee, mijn vader zat op zijn 79e nog op de renfiets, dat is ook mijn streven. Nu ik hersteld ben kan mijn lichaam het fietsen prima aan.”
“Mijn keuze is gevallen op een gravelbike, een solide fiets voor zowel woon- werkverkeer als om tochtjes mee te rijden in het weekend. Ik vind het een super fijne fiets, een echte allrounder. Vaker kom ik collega’s op een e-bike tegen onderweg naar het werk. Onze snelheid ligt dan ongeveer hetzelfde. Een goede fiets is niet goedkoop, maar draagt wel bij aan het fietsgenot. Gelukkig heeft het MUMC+ een goede fietsregeling voor haar medewerkers. Het verbaast me echter wel dat je op een e-bike meer voordeel krijgt dan op een reguliere fiets.”
“Momenteel ga ik ongeveer vier keer per week met de fiets naar het werk. Ik kan helaas nog niet helemaal zonder auto voor mijn woon- werkverkeer. Als arts werk ik met onregelmatige diensten en moet ik zo nu en dan nog laat in de nacht op pad, dan neem ik liever de auto. Toch probeer ik zoveel mogelijk met de fiets te gaan.”
De markt voor gebruikte de elektrische fiets neemt toe. Wil jij ook een tweedehands e-bike aanschaffen? Zorg ervoor dat je geen kat in de zak koopt. Maar waar moet je eigenlijk op letten? Het aanbod is zeer divers, evenals de kwaliteit. Hierbij een stappenplan voor jouw zoektocht naar een tweedehands fiets.