Ga direct naar het artikel
19 juni 2018

Johan van der Donk over Ontdek de e-bike

"Met een e-bike bespaar ik in drie jaar € 10.000,-"

Johan van der Donk, werkzaam bij de Bijenkorf Maastricht, vertelt over zijn ervaringen met de e-bike.

"Ik heb via mijn werkgever een week lang gratis een e-bike uitgeprobeerd. Toen ik op mijn werk de flyer Ontdek de e-bike zag ophangen, reageerde ik meteen. Een week later kon ik de fiets al lenen voor de enkele rit van 18 kilometer vanuit mijn woonplaats Geleen naar mijn werk in Maastricht.” 

“We konden kiezen uit drie modellen. Ik koos het model Kalkhoff op aanraden van mijn manager. Een degelijke en comfortabele fiets waar je gemakkelijk langere stukken mee kunt fietsen. Zo zit er een veer in de pin van het zadel en prijstechnisch is het het meest interessante merk. Deze fiets fietst heel anders dan mijn gewone fiets waar ik soms mee naar het werk kwam. Ik kom nu fris en veel relaxter aan op mijn werk en na mijn werk is het heerlijk om naar huis te fietsen. Je fietst de drukte van het werk eruit en komt afgeschakeld thuis. Met de e-bike heb je geen last van tegenwind en de Kruisberg bij Bunde is op de terugweg nu goed te doen zelfs na een dag werken. Van deur tot deur ben ik nu in driekwartier op mijn werk. Met het ov of de auto doe ik er soms zelfs langer over! 

Nog een voordeel zijn de kosten. Als ik een e-bike aanschaf bespaar ik over drie jaar € 10.000,-. De kosten van de benzine, verzekering, autowegenbelasting, ov-kosten en de parkeerkosten vallen allemaal weg. Alleen voor het opladen van de fiets betaal je iets. En dat kan zelfs gratis als je de fiets oplaadt in de fietsenstalling van je werk.”

Twijfelaars zou ik meteen aanraden om eens een e-bike te lenen via de actie Ontdek de e-bike van Maastricht Bereikbaar. Ook als jouw werkgever hier niet aan meedoet, kun je een e-bike gratis een week lenen als je dagelijks over een van de bruggen in Maastricht naar je werk reist. Er zijn verschillende rijwielhandelaren in Maastricht die aan de actie meedoen. Vraag daar om advies en haal er je voordeel uit. Niet alleen financieel, maar zeker ook op het gebied van je gezondheid.”