Ga direct naar het artikel
17 november 2020

John en Evelien over hun verrassing na Ontdek de e-bike

"De e-bike, ideaal voor de dagelijkse ritjes en met een helm op!"

2020 was in veel opzichten een opvallend jaar, ook voor de fiets. Het aantal (elektrische) fietsen dat over de toonbanken ging steeg explosief. Voor het kopen van een e-bike nemen de meeste mensen even de tijd.

Via Zuid-Limburg Bereikbaar kregen ook in 2020 veel mensen de kans een e-bike uit te proberen. Iedere deelnemer maakt vanzelf kans om een e-bike te winnen. John Cohnen en Evelien Mertens waren dit keer de gelukkige winnaars.

Extra voordeel Ontdek de e-bike

Gedurende het jaar deelden we de fietsen op diverse plekken uit. Overal konden we op enthousiaste reacties rekenen. Wat veel mensen niet weten is dat meedoen aan de probeeractie een extra voordeel heeft. Als je de enquête invult, ding je vanzelf mee naar een e-bike, helemaal voor jezelf. Voor John en Evelien kwam de winst als een grote verrassing.

Fervent fietser

John deed mee via zijn werkgever Zuyderland. We kunnen John gerust een fervent fietser noemen: “Ik fietste iedere dag naar mijn werk. Nu ik met pensioen ben, ga ik er graag op uit met mijn elektrische mountainbike.” Maar ook voor de dagelijkse ritjes pakt hij graag de fiets. Dat zullen de momenten zijn dat John de e-bike gaat gebruiken. Omdat zelfs voor geoefende fietsers als John een ongeluk in een klein hoekje zit, is John van plan een helm aan te schaffen.

Met de hond op pad 

Tijdens de actie van ontdek de e-bike haalde Evelien Mertens op het Industrieterrein in de Beatrixhaven haar e-bike op. Niet alleen zij vindt de e-bike leuk. “Mijn hondje Lucy vindt het geweldig een fietstocht te maken in de fietskar. Ik ga haar zeker meenemen op mijn eerste ritje!” Evelien werkt als ergotherapeut in een revalidatiecentrum en heeft dagelijks te maken met patiënten die hersenletsel hebben. Soms is dat letsel ontstaan na een val met hun e-bike. We kunnen er dus gerust op zijn dat ook Evelien haar gewonnen e-bike zal aanvullen met een goede helm.  

Mogelijkheden en tips

Wil jij zelf ook ontdekken of een e-bike iets voor je is? Bekijk de mogelijkheden. Wees er wel snel bij, want er zijn nog maar een paar acties ingepland. Ben je al overtuigd van de e-bike en wil je weten of de belastingdienst een beetje mee wil betalen? Kijk dan op www.maakdebeweging.nl voor tips.