Ga direct naar het artikel
15 september 2016

Karin Weusten over het OV

"Het is te leuk om niet mee te doen"

Karin Weusten, werkzaam bij Gemeente Maastricht, vertelt over haar ervaringen met de acties Ontdek het OV en Ontdek de e-bike.

"Ik heb in oktober/november 2015 meegedaan aan de actie Ontdek het OV. Ik kende Maastricht Bereikbaar al omdat ik eerder ooit een e-bike heb geprobeerd. 

Een week reizen met de speed e-bike via Ontdek de e-bike beviel me heel goed. Mijn reisafstand is te groot voor een gewone e-bike. Ik vind de aanschafkosten nog wel steeds heel hoog, daarom heb ik zelf nog geen speed e-bike aangeschaft. Alles is prima geregeld als je aan een actie van Maastricht Bereikbaar mee wilt doen en het is te leuk om niet mee te doen. Zelfs in de winter beviel het proberen van een e-bike goed. Het regent helemaal niet zo veel als je denkt.

Ik zag de actie Ontdek het OV en heb me via de website van Maastricht Bereikbaar aangemeld. Sinds ik bij de gemeente werk, heb ik regelmatig periodes met het OV gereisd. Ik woon in Landgraaf. Eerst woonde ik dicht bij het station. Nu ik verder van het station woon, worden de voordelen van de auto toch weer groter. Ook de prijs van een OV-abonnement speelt daarbij een belangrijke rol. Ik zal niet altijd vasthouden aan de auto. Vroeger had ik ooit een jaarabonnement via de werkgever. Ik wacht nog op een goede, structurele regeling via het werk. Als die er komt, zou ik meteen overstappen op een ander vervoermiddel."