Ga direct naar het artikel
2 juni 2015

Kitty Rood over de elektrische bakfiets

"Lekker met de neus in de wind na een dagje werken of school, ik raad het iedereen aan"

Ik ging al 2 dagen per week met mijn e-bike naar het werk, op de dagen dat ik mijn 3 kinderen niet naar school hoefde te brengen of te halen. Op de andere dagen stond ik met de auto te stressen voor de stoplichten om op tijd op het schoolplein te kunnen verschijnen. Ik dacht: dat moet anders kunnen. Toen kwam het idee om een elektrische bakfiets aan te schaffen.

Vanaf mijn huis in België is het zo’n 13 kilometer fietsen naar mijn werk bij het azM in Maastricht. Op de route naar het werk, na 3 kilometer, zet ik de kinderen op school af en fiets ik alleen verder. Op de terugweg haal ik ze weer uit school op met de bakfiets. Het is zeker stressreducerend om met de fiets te gaan. Ik hoef minder lang bij de stoplichten te wachten en door de elektrische ondersteuning kan ik gemakkelijk een gemiddelde snelheid van 20 km/uur aanhouden – wel zo fijn in het heuvelland - en voor de kinderen is het ook fijn om na school even met de neus in de wind te zitten. 's Morgens neem ik vaak een landweggetje, heerlijk is dat, alsof je in de 'middle of nowhere' bent.

Ik ben samen met een paar collega's erg fanatiek met de acties van Maastricht Bereikbaar. De bakfiets was een hele investering, maar daar kan ik nu op een leuke manier wat van terugverdienen. Met de voorjaarsactie sparen we voor een dinerbon voor ons team. Het is leuk om mee te doen en op deze manier doen we ook een beetje aan teambuilding.

Het is echt super, zo'n elektrische bakfiets. Ik zou het anderen ook graag laten ervaren. Sommigen denken dat het moeilijk fietst (vooral zwaar), maar dat is helemaal niet zo! Voor de kinderen is het ook heerlijk, ze zingen vaak liedjes onderweg, eten en drinken wat, en ook vriendjes willen altijd graag mee!"