Ga direct naar het artikel
1 november 2020

Luuk Bongaerts over zijn thuiswerk fietsrondje

"De woensdagavondrit is voor ons een nieuw ritueel"

Thuiswerken is voor sommige mensen al lange tijd het nieuwe normaal. Zo ook voor Luuk Bongaerts en zijn nieuwe collega-partner Stephanie. Zij blijven in beweging door hun wekelijkse thuiswerkrondje op de fiets. En wonnen er op fiets-naar-je-werkdag een regenjas mee.

Woensdagrit

“Met thuiswerken als ‘het nieuwe normaal’ werd de woensdagavondrit voor ons een nieuw ritueel,” vertelt Luuk. Maastricht-Gronsveld-Rijckholt-Moerslag-Sint Geertruid-Eckelrade-Bruisterbosch-Termaar-Ingber-Scheulder-Margraten-Groot Welsden-’t Rooth-Gasthuis-Bemelen-Maastricht. Elke week dezelfde thuiswerkronde.”

Elke week anders

“Soms kletsend over van alles wat ons bezig houdt. Een andere keer, de blik op oneindig, beiden diep in gedachten de werkdag overdenkend. Genietend van de eenvoud van herhaling. Elke week toch weer anders – 7 dagen verder in het seizoen. Van knop aan de fruitboom tot sappige appel. Een lusje in de route als gevolg van wegonderhoud. Het terras dicht, maar dan gelukkig toch weer open. Elke week bij thuiskomst een ontspannen lijf en frisse geest. Een ritueel om vast te houden.”

Nederland, regenland

Luuk stuurde het thuiswerkrondje naar Zuid-Limburg Bereikbaar om kans te maken op de regenjas die uitgedeeld werd ter gelegenheid van de fiets-naar-je-werkdag in september. Zelf was Luuk al in het bezit van een goed regenpak, dus bij winst werd de jas aan Stephanie gegeven. Als dat geen collegialiteit is! We wensen Luuk en Stephanie nog veel plezier tijdens de fietswerkrondjes.

Meer inspiratie nodig?

Ook thuis aan het werk? En ook op zoek naar manieren om in beweging te blijven? Lees hier meer inspiratie. Wil je graag vaker op de fiets en ben je benieuwd of de fiscus wil meebetalen? Kijk op www.maakdebeweging.nl voor tips.