Ga direct naar het artikel
16 april 2014

Marit Veenstra over de E-bike

"Vooral de terugweg vond ik een opgave met de E-bike is dat een fluitje van een cent"

Ik dacht er gewoon niet over na. Ik woon zo’n 12,5 kilometer van mijn werk en ging altijd met de auto. We hadden er twee thuis en dat was ideaal. Als ik wel eens met de fiets ging, dan vond ik vooral de terugweg een opgave. Moe van het werk en dan maar op vals plat naar huis ploeteren. Met de E-bike was dat dus geen enkel probleem. Het kwam ook op een perfect moment. Net toen ik dacht: als ik nu niks doe, dan wordt het nooit meer wat. Ik bedoel, ik werd vijftig en zat maar de hele tijd op mijn werk achter de computer.

En nu? Ik ben razend enthousiast. Ik vind het heerlijk, voel me gezond, ben lekker buiten. Naar de sportschool hoef ik niet meer. Ja, ik ben echt blij met mijn E-bike. Mijn collega’s weten inmiddels wel dat ik een groot voorstander ben. Als ik hen nog niet overtuigd heb, dan weet ik het ook niet. De oudere medewerkers, want die hebben we hier wel, hebben baat bij een beetje beweging.

In mijn keuze voor de E-bike was tijd geen reden. Ik ben nu langer onderweg. Geld ook niet, alhoewel het zeker een bijkomend voordeel is dat ik de kosten voor benzine uitspaar. Met het Burn Fat, Not Fuel programma krijg je ook nog een deel van je investering terug. Fietsen was eerder een praktische keuze en gaan voor een gezonder leven. Deze acties om mensen uit de auto te krijgen, zijn goed voor iedereen!