Ga direct naar het artikel
7 september 2020

Meneer en mevrouw Franssen over Ontdek de e-bike via een rijwielhandelaar

"De testweek heeft alle twijfels weggenomen! We hebben serieuze plannen om e-bike aan te schaffen."

Ze waren de allereerste deelnemers van ‘Ontdek de e-bike bij de rijwielhandelaar’: het echtpaar Franssen. Forenzen en bewoners van Zuid-Limburg kunnen zes dagen gratis e-bike uitproberen vanuit de fietswinkels Giant Store in Sittard-Geleen of de Beente in Maastricht. Dat brengt de fiets dichtbij de gebruikers. Belangrijk voor de regio, want in een vitale regio bewegen mensen meer en wordt de auto minder vaak gebruikt.   

Meneer en mevrouw Franssen haalden bij Giant Store in Sittard hun gereserveerde fietsen op. Meneer Franssen maakte ook zonder motor al de nodige kilometers op zijn fiets. “Maar ik wilde het toch eens proberen, zo’n snelle elektrische fiets. En mijn vrouw ook. Zij is toe aan een nieuwe fiets en overweegt de aanschaf van een e-bike. Ze was wat huiverig door verschillende verhalen over ongelukken met een e-bike. Dus toen we hoorden dat we bij Giant Store een elektrische fiets konden uitproberen, hebben we ons direct aangemeld.”

Alle twijfels weggenomen

“Een week later konden we de Gaint DailyTour E+1 ophalen bij de rijwielhandelaar. De testweek heeft alle twijfels weggenomen. We vonden het fietsen op de e-bike geweldig. De e-bike trapt licht en met de actieradius kun je een flink stuk fietsen. We hebben serieuze plannen er één aan te schaffen!”  

Elke kans grijpen om iemand uit de auto te krijgen

Ron Mohren is de eigenaar van Giant Store Sittard-Geleen: “We grijpen elke gelegenheid aan om mensen uit de auto te krijgen en op de e-bike. We hebben inmiddels al een hoop aanvragen binnen. Dat maakt het nog drukker dan het toch al was, maar het is voor een goed doel. Leuk om het enthousiasme te zien van de mensen die het geprobeerd hebben, zoals meneer en mevrouw Franssen!" 

------

December 2020 is de pilot met de fietsenhandelaren afgerond. In 2021 komt een vervolg. Bekijk tot die tijd onze tips voor het maken van een juiste keuze hier.