Ga direct naar het artikel
21 juni 2013

Raymond Nulens over de E-bike

"Fluitend tegen de wind in met de E-bike"

Voor Raymond Nulens, werknemer bij glasverpakkingsproducent O-I in Maastricht, reden genoeg om een E-bike aan te schaffen. “Ik doe weinig aan beweging”, vertelt Raymond. “Om te sporten heb ik te weinig tijd. Ik wil wel, maar het komt er gewoon niet van. Tot mijn 32e heb ik altijd gevoetbald, maar daar moest ik mee stoppen toen ik mijn kruisband afscheurde.”

E-bike kortingsactie

Via een collega bij O-I werd Raymond attent gemaakt op de E-bike actie. Hij raakte meteen enthousiast. “Ik ben me gaan verdiepen in de verschillende merken en modellen E-bikes. Uiteindelijk ben ik gezwicht voor de Trek. Deze fiets laadt zichzelf op als je bergaf gaat en je kunt ongeveer tachtig kilometer fietsen met één volle accu. Ik wilde ook per se zelf een band kunnen verwisselen en dat kan met dit model. De fiets kost € 2.300,-, maar de belastingdienst legt € 300,- bij via het werk. En daar komen de 10% korting op de adviesprijs, de goedkopere verzekering en de gratis onderhoudsbeurten van de rijwielhandelaar nog bovenop.”

Twee werkdagen op de fiets

Nu Raymond zijn E-bike heeft, komt hij twee dagen per week met de fiets naar het werk. “Ik woon in Elsloo. De afstand tot O-I is zestien kilometer. Als ik om acht uur op kantoor wil zijn, red ik het met de auto niet als ik om half acht vertrek. Op de autoweg sta ik dan gegarandeerd in de file, waardoor ik al allerlei vluchtwegen moet nemen om op tijd te zijn. Als ik met de E-bike reis, ben ik maar twintig minuten meer tijd kwijt dan met de auto. Wel fiets ik dan stevig door, maar dat gaat heel makkelijk. Ik fiets fluitend de stilstaande auto’s voorbij en ben op tijd op mijn werk. En het is ook nog eens goedkoper.”

Fietsgemak

Het fietsgemak is een van de grootste voordelen van de E-bike, vindt Raymond. “Met een E-bike moet je wel blijven trappen, maar je fietst heel eenvoudig. Heerlijk is dat, vooral ’s avonds. Dan ben ik al moe van het werk en heb ik geen zin om tegen de wind in de dijk over te fietsen. Met de E-bike is dat een fluitje van een cent. Ook bergop gaat gemakkelijk: ik kom nu boven zonder het gevoel dat ik een hartstilstand heb.”

In de toekomst is Raymond van plan nog vaker met de E-bike naar het werk te reizen. “Ik bouw het geleidelijk op. Maar ik ga absoluut proberen mijn collega’s te overtuigen van het gemak en de voordelen van de E-bike. Ze weten niet wat ze missen!”