Ga direct naar het artikel
9 mei 2016

Roel Bongaerts over de E-bike

"Met de fiets reis ik flexibel op en neer tussen verschillende werklocaties"

Roel Bongaerts vertelt over zijn ervaringen met de e-bike voor het woon-werkverkeer.

"Ik ga zo veel mogelijk met de fiets naar het werk. Sinds 4,5 jaar heb ik een e-bike, die heb ik aangeschaft via Maastricht Bereikbaar. Maar daarvoor fietste ik ook altijd al veel. Mijn woon-werkafstand is 6 kilometer als ik aan het werk ben bij de gemeente en 9 kilometer naar het A2-projectbureau. In totaal fiets ik dus zeker 12 tot 18 kilometer per dag. Voor mij is de fiets de gemakkelijkste manier om op het werk te komen. Bovendien is het gezond, het is mijn dagelijkse beweging.

Voor mij is een groot voordeel van de fiets dat ik flexibel van A naar B kom. In de stad ben je met de auto evenveel tijd kwijt als met de fiets, en met de fiets hoef je nooit naar een parkeerplaats te zoeken. Ik werk op 3 verschillende locaties. Voor het project Noorderbrug werk ik in het gemeentehuis, voor het project A2 bij de Geusselt en ik zit ook regelmatig bij het bezoekerscentrum Belvédère aan de Boschstraat. De fiets is dan het handigst. Ik reis gemakkelijk op en neer tussen de verschillende locaties en na een overleg is het fijn om even een frisse neus te halen en het hoofd leeg te maken voordat je een nieuw overleg in gaat.

Het is belangrijk om te bewegen. Als je de fiets of e-bike voor het woon-werkverkeer gebruikt, kom je ongemerkt toe aan je dagelijkse sportactiviteiten."