Ga direct naar het artikel
5 november 2018

Saskia Eggen fietst door

"Eigenlijk zijn er geen redenen te noemen om niet te gaan fietsen"

Woont in Schimmert. Werkt bij het MUMC+ in Randwyck. Reist naar het werk met: e-bike.

"Ik fiets bewust elke dag. Het is milieuvriendelijk en ik blijf ermee ‘in beweging’. Bij heel erg slecht of stormachtig weer kies ik wel voor de auto of het OV. Maar dat hoef ik maar zelden te doen. In Nederland kun je vrijwel elke dag met de fiets naar je werk reizen."

Aanrader

“Het liefst fiets ik de route achter het dorp Rothem en de wijk Amby via de Oliebergweg en de Oude Molenweg. Deze route is echt een aanrader. Je fietst aan de rand van de stad en midden door het groen. Dat is echt genieten. Zeker als ik ook nog getrakteerd wordt op een opkomende zon.” 

Automatisme

“Door een druk gezinsleven heb ik de afgelopen jaren mijn toevlucht tot de auto gezocht, maar in maart van dit jaar ben ik weer op de fiets gestapt. Een e-bike weliswaar, maar ook op een e-fiets fiets je heel wat kilometers mee. De vijftien kilometer van mijn huis naar het werk is op een elektrische fiets echt goed te doen. Het is voor mij een automatisme geworden om op de fiets naar het werk te stappen. Daarom houd ik het ook goed vol. Dag na dag, week na week.” 

Fitter

“Als ik fiets voel ik me fitter. Ik bespaar benzinekosten en ik doe iets goeds voor het milieu. Bovendien geeft fietsen me een gevoel van vrijheid. Lekker de wind in je gezicht, genieten van de prachtige uitzichten én je legt veel meer afstand af dan met wandelen bijvoorbeeld. Eigenlijk zijn er (bijna) geen redenen te noemen om niet te gaan fietsen!”

Collega-fietsbikkel?

“Mijn collega Elske Heeren fietst al veel langer dan ik vanuit Schimmert naar het MUMC+ in Randwyck. Dus, als Elske en ik het kunnen dan… Denk er eens over na. Misschien is er wel een goede fietsregeling op het werk waar je gebruik van kunt maken. Als de afstand het toelaat, moet je het gewoon doen!”