Ga direct naar het artikel
15 december 2020

Tatyana Kelly over elektrisch rijden

"Rijden met een elektrische auto voelt als overstappen van een roeiboot naar een speedboot."

Tatyana Kelly werkt als apothekersassistente in het UMC+ in Maastricht. Dagelijks rijdt ze vanuit haar woonplaats Schin op Geul naar Maastricht. Ook in deze coronatijd gaat haar werk op locatie door. Een elektrische auto proberen via Zuid-Limburg Bereikbaar voelde als een cadeautje voor Tatyana: “Rijden met een elektrische auto voelt als overstappen van een roeiboot naar een speedboot. Wat een geweldige power heeft de elektrische wagen, dat was voor mij echt genieten.”

“Ik heb als hobby elektra en ben geïnteresseerd in alles wat met auto’s en techniek te maken heeft. Mijn benzineauto, een Subaru heb ik zelf helemaal opgeknapt.” Tatyana probeerde de BMWi3. “Een fantastische auto en het rijgenot is echt de max. Een elektrische auto rijdt anders, is veel sneller, moderner en heeft allerlei technische snufjes.”

Plannen vooraf aan vakantie

Met de BMWi3 is Tatyana met haar man zelfs op vakantie gegaan naar Texel. Daarvoor was wel wat meer planning en uitzoekwerk van te voren nodig: “Voor mijn woon-werkverkeer hoef ik de auto niet dagelijks op te laden. Met een actieradius van 280 kilometer wisten we niet zeker of we in een keer konden doorrijden naar Texel zonder de auto op te laden. Voorafgaand aan onze reis zocht ik op waar ik de auto snel op kon laden. Op de route bleken drie Fastned oplaadpunten te liggen.”

Zuinig rijden

“We reden zuinig door voornamelijk op snelwegen en in de eco-stand te rijden. Bij het hotel was een lader en kon de auto weer opgeladen worden. Veiligheidshalve besloten we tussendoor de auto op te laden. Tijdens het opladen haalden we koffie en keken we Netflix in de auto. Na twintig minuten laden bij de snellader konden we onze reis weer voortzetten.” 

Elektrisch rijden is de toekomst

Tatyana Kelly en haar man zijn momenteel een nieuw huis aan het bouwen en houden bij de bouw rekening met de aanschaf van een elektrische auto. “Er komen zonnepanelen op het dak en er komt een eigen laadpunt. Zo kan ik de auto ‘s nachts thuis opladen. Elektrisch rijden is de toekomst. De ontwikkelingen gaan snel. De techniek wordt steeds beter en ik vind het een prettig gevoel dat ik geen CO2 uitstoot door elektrisch te rijden. Ik heb voor de toekomst dus zeker plannen om over te stappen op een elektrische auto.”

Ook meer weten over elektrisch rijden? Kijk voor meer informatie over elektrisch rijden op Maak de Beweging.