Ga direct naar het artikel
18 januari 2016

Wiel Mulders over Ontdek de e-bike

"Ik ben met de e-bike een half uur onderweg, doe mijn jas uit en kan meteen aan het werk"

Wiel Mulders, werkzaam bij Zuyderland deed mee aan Ontdek de e-bike. Hij vertelt over zijn ervaringen.

"Eind november-begin december heb ik via Maastricht Bereikbaar een e-bike geprobeerd. Ik ben onder andere een paar keer met de e-bike naar mijn werk in Heerlen gefietst. Ik woon midden in het Heuvelland, dus ik fiets een mooie route van 14 kilometer, een half uur met de e-bike. Eén dag heb ik in totaal ongeveer 60 kilometer afgelegd: van huis naar het werk in Heerlen, vervolgens naar Maastricht en dan weer terug naar huis. Het is fijn dat je de e-bike een hele week kunt proberen. Dan heb je ook echt de gelegenheid om 'm meerdere keren te gebruiken.

Voordat ik hieraan begon, dacht ik: een e-bike is suf, voor als je niet meer gewoon kunt fietsen. Maar dat beeld is helemaal veranderd. Als ik met de e-bike naar het werk ga, trek ik daarna mijn jas uit en kan ik meteen aan het werk. Vandaag ben ik op de gewone fiets, dat is veel intensiever. In totaal kost het mij een uur van deur tot deur, inclusief douchen en omkleden op het werk. Dan is de verleiding veel groter om de auto te pakken.

Ik was een verstokte autogebruiker, er was altijd wel een excuus om de auto te pakken in plaats van de fiets. Sinds september fiets ik gemiddeld 1 keer per week naar het werk en dat bevalt goed. Het is lekker buiten in de wind, je doet tijdens je reistijd iets actiefs en het is beter voor het milieu. Ik ben nu echt overtuigd van de voordelen van de e-bike. De kans is heel groot dat ik er een aanschaf. Ik oriënteer me nog op de verschillende soorten e-bikes."