Ga direct naar het artikel
26 januari 2021

Bart Rousseau over campagne Fit thuis en Slim erop uit!

"Zelf bewegen inspireert anderen"

Iedere dag bewust een half uur vrij plannen, de wandelschoenen aan en een half uurtje door mijn buurtje wandelen. De wandelingen actief bijhouden in mijn app. Heerlijk wandelen en genieten van de rust en omgeving tussen de middag. Even lekker je hoofd leeg maken om je op te laden voor een inspirerende middag werken. Dat was mijn voornemen toen ik mij inschreef voor de campagne Fit thuis en Slim erop uit! Of ik het vol heb gehouden? Nou en of! En ik ga in ieder geval door tot 28 april 2021, de start van onze vakantie.

Zelf bewegen inspireert ook anderen

Het is vooral de "zin in bewegen" die bij mij is ontstaan met behulp van inspirerende doelen. Dit in combinatie met de positieve reacties die ik kreeg op social media. Het inspireren van anderen om ook te gaan bewegen gaf mij dat zetje (of lees: stok achter de deur) om het vol te houden. En goed voorbeeld doet goed volgen. Door mijn verhalen heb ik meerdere mensen in mijn omgeving en collega's op andere plekken in het land aan het bewegen gekregen. Een collega die niet zo van wandelen houdt, fietst nu iedere middag een korte ronde. Thuis werd het ook snel opgepikt. Vandaar dat ik nu ook 's avonds na het werk bijna elke dag samen met mijn vrouw een flink stuk ga lopen. Stress eruit wandelen. En vrienden hebben aangegeven dat we -als het weer mag- samen gaan. We delen onze separate wandeltochten nu via WhatsApp.

Beter in mijn vel

Ik voel me lekkerder in mijn vel, ben productiever en creatiever na mijn wandelingen! Het maakt je hoofd zo lekker leeg. En tijdens mijn wandelingen kan ik ook nog een lokale boodschap doen. Ik heb er zelfs een opvouwbaar rugzakje voor gekocht. Dat gaat mee op wandeltocht en komt vaker gevuld dan leeg terug thuis. Of ik wandel naar iets moois met behulp van de cobble-app van Cultura Mosae. Hiermee wandel je in Maastricht van virtueel kunstwerk naar virtueel kunstwerk. 

Alle beetjes helpen

Tijdens de lockdown krijgen je geest en lichaam het zwaarder te verduren. Bewegen lijkt dan niet vanzelfsprekend. Maar het is juist nu belangrijk om mensen aan het bewegen te krijgen (en te houden). En als ik daar mijn bescheiden steentje aan bij kan dragen dan doe ik dat graag. Alle kleine beetjes helpen!

Campagne Goede Voornemens (1)
Fit huis, slim erop uit!

Je werkt zoveel mogelijk thuis en reist alleen als het nodig is. Dat is de actuele manier van werken en reizen. Wij helpen je om dat zo slim mogelijk te doen. Onze winactie is afgelopen, maar goede voornemens maken kan nog steeds!