Ga direct naar het artikel

Fit thuis, slim eropuit!

Fit thuis, slim eropuit

Je werkt zoveel mogelijk thuis en reist alleen als het nodig is. Dat is de actuele manier van werken en reizen. Wij helpen je om dat zo slim mogelijk te doen. Doe mee en maak kans op een e-bike van €2.500!

Banner Fit Thuis Slim Erop Uit Tip 1

Tip#1 Plan naast rustpauzes ook beweegpauzes.
Op vaste momenten bewegen, dat werkt. Vind je dit een goeie tip? Neem ‘m mee in je eigen online plan.

Maak een plan… en geniet ervan!

Er zijn veel manieren om thuis fit te blijven, lees onze tips maar eens. De vraag is: hoe hou je het vol? Uit onderzoek blijkt dat concrete voornemens maken helpt. Daarom hebben we een online planner gemaakt. Zo plan je heel eenvoudig al je voornemens. Om gezond thuis te werken én om slimmer en duurzamer te reizen.

We inspireren elkaar

De online planner is een handig hulpmiddel en weet je wat nou zo leuk is? Op deze website vind je de goede voornemens van iedereen die meedoet! Dat werkt inspirerend en geeft jou dat extra zetje om door te blijven gaan. De eerste 100 deelnemers krijgen gratis een Dopper waterfles, dus schrijf je direct in.​

Banner Fit Thuis Slim Erop Uit Tip 2

Tip#2 Vergaderen hoeft niet altijd achter je pcOortjes in en wandelen maar!
Vind je dit een goeie tip? Neem ‘m mee in je eigen online plan.

Maak kans op een e-bike

Het maakt niet uit of je meedoet voor je gezondheid, om geld te besparen of om het milieu te helpen. We geven je nog een extra reden: je maakt kans op een e-bike van € 2.500 of een van de andere mooie prijzen (zoals een cadeaubon van Bever). 

  1. Vul vóór 18 december de online planner in en maak zo je goede voornemens kenbaar. Inspireer anderen door jouw voornemen te delen via je social media kanaal. 
  2. Maak het jezelf makkelijk met een van onze hulpmiddelen of een probeeractie. 
  3. Vertel ons hoe het gaat. Deel vóór 11 januari je ervaring met ons, dan maak je automatisch kans op een e-bike. Als je de online planner hebt ingevuld, krijg je van ons vanzelf een mailtje met het verzoek om je verhaal te delen.
   Tussentijds kun je ook updates via social met ons delen, gebruik daarbij de #-tags met #Fitthuis #Slimeropuit en tag Zuid-Limburg Bereikbaar zodat wij ook zien hoe goed je bezig bent.
  4. De jury buigt zich over de inzendingen en beslist wie de hoofdprijs wint. In de week van 18 januari maken we de winnaar bekend.
  • De hoofdprijs is een e-bike of fiets naar keuze t.w.v. €2.500,- (incl. 1 slot, 1 fietshelm, 1 fietstas en 1 jaar verzekering) verkrijgbaar bij een van de aangesloten rijwielhandelaren

  • Alle mensen die hun ambitie uitvoeren maken kans op een leuke prijs. Bekijk hier het overzicht van de prijzen en het cadeautje voor de eerste 100 deelnemers.

   • 25 x cadeaubon van Bever t.w.v. € 25
   • 25x cadeaubon van Decathlon t.w.v. € 25
   • 25x cadeaubon van Media Markt t.w.v. € 25
   • 25x cadeaubon van Local7 t.w.v. € 25
   • De eerste 100 deelnemers krijgen een gratis Dopper fles 
 • In de week van 18 januari maken we de winnaar van de hoofdprijs bekend. De winnaar wordt aangewezen door een deskundige jury. Vanaf 11 januari 2021 buigen zij zich over de inzendingen. De volgende punten tellen mee: 

  1. Je inzending: hoe concreet is je voornemen?  
   • Fit Thuis: je voornemen helpt jou om fit te blijven in je (tijdelijke) thuiswerksituatie. Hoeveel minuten ga je extra bewegen? Zowel oefeningen thuis als lopen of wandelen in de buurt tellen mee. 
   • Slim eropuit: je gaat slim en duurzaam van en naar je werk te reizen.Wat is de impact van je voornemen op het milieu? Hoeveel CO2-uitstoot ga je besparen per rit en hoe vaak laat je de auto staan? 
  2. De overtuiging in je plan van aanpak; hoe ga jij je eigen voornemen ook realiseren? Schakel je hulplijnen in? Laat dan een familielid, vriend, goede buur je inzending ondersteunen! 
  3. Originaliteit en diversiteit in beweeg- dan wel vervoerswijzen. 
  4. Voorbeeldfunctie: je inzending is natuurlijk ingevuld op MaakdeBeweging.nl. Deel je je voornemen op je eigen sociale media kanalen? Dan kan de jury de positieve impact op anderen meewegen.
  5. Safety first: alleen inzendingen waaruit blijkt dat corona-maatregelen en andere veiligheidsnormen (veilig verkeer / veilig sporten) gegarandeerd zijn, dingen mee naar de prijzen. 

  We geven als werknemers van Zuid-Limburg Bereikbaar graag het goede voorbeeld., Want ongetwijfeld kunnen wij ook wij ons gedrag verder verbeteren om 'Fit thuis' te werken en 'Slim eropuit' te gaan. Naar de prijzen dingen we echter niet mee, die gaan naar inzenders die niet bij Zuid-Limburg Bereikbaar werken. 

  1. Voorzitter jury: Gert-Jan Krabbendam wethouder Klimaat en energie, Ruimtelijke ontwikkeling en Mobiliteit Gert-Jan Krabbendam is tevens voorzitter van Stuurgroep Zuid-Limburg Bereikbaar.
   Voor zijn persoonlijke vervoer geeft hij de voorkeur aan de fiets. Tijdens de coronamaatregelen maakt Gert-Jan Krabbendam tijd vrij voor thuiswerkrondjes en blijft hij ‘Fit thuis’. Duurzaamheid zal zeker meetellen in het jury-oordeel van de voorzitter.     
  2. Lekker, gezond eten en genoeg beweging, daar krijgt Ellis Visser positieve energie van. De heerlijke recepten op haar website healthtastic.nl helpen anderen gezonder te eten en leven. Ellis gelooft in afspraken maken met jezelf. “Daarmee daag ik mezelf uit en is het vanzelfsprekend dat ik de fiets pak in plaats van de auto en geen koekje maar een appel. In mijn pauzes wandel ik door het park. Dan loop ik vaak via mijn moestuin achter mijn huis terug. Natuurlijk met verse groenten of kruiden onder mijn arm voor de lunch of het avondeten. Een perfecte combinatie tussen ontspanning, beweging en gezond eten!”
  3. Inèz Delsing: “Als communicatie- en programma assistent bij Stadsregio Parkstad Limburg ben ik altijd in de weer met mooie beelden uit de regio. Buiten geniet ik daar ook live van. Af en toe op de fiets naar het werk, maar ook wandelend of met hardloopschoenen aan. In de auto rijd ik volgens de technieken uit de cursus ‘Het nieuwe rijden’. Beter voor het milieu en dat geeft een goed gevoel. Wat je graag doet, hou je makkelijker vol. Plezier ontdekken in de nieuwe voornemens ga ik positief mee laten wegen als jurylid.”Banner Fit Thuis Slim Erop Uit Tip 3

Tip#3 Maak van je reistijd beweegtijd. 
Met de fiets naar een afspraak, dat is gezond én duurzaam. Vind je dit een goeie tip? Neem ‘m mee in je eigen online plan. 

Campagne Goede Voornemens (7)
Thuiswerk- en beweegtips

Wij helpen je met nog meer tips om thuis zoveel mogelijk in beweging te blijven tijdens het thuiswerken én met tips om slim naar je werk te gaan. 

Banner Fit Thuis Slim Erop Uit Probeerproducten
Slim eropuit

Is thuiswerken geen of slechts gedeeltelijk een optie? Ga je meestal met de auto en wil je graag extra (dagelijkse) beweegminuten maken? Maak dan gebruik van onze probeeracties zoals de e-bike. 

1
deelnemers gingen je al voor
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief