Ga direct naar het artikel

Herontdek gratis het openbaar vervoer

Reis je met de auto naar het werk? Wil je vanwege het klimaat het roer omgooien? Of ontdekken dat reizen van en naar het station je meer beweging geeft en de treinreis meer relaxtijd betekent? Elke dag dat je minder in je auto zit en meer beweegt, telt direct mee voor een betere gezondheid. Of je nu loopt van en naar het station of fietst van huis naar werk: jij maakt de beweging! De extra reistijd compenseer je doordat je minder naar de sportschool hoeft. Met ons gratis probeeraanbod ben jij aan zet.

Vandaag al in beweging komen?

Vanwege de coronamaatregelen wordt Ontdek het OV tijdelijk niet aangeboden. Laat je gegevens achter op het formulier onderaan de pagina. Je ontvangt dan als eerste bericht zodra Ontdek het OV weer van start gaat. Tot die tijd kan je wel tijdelijk gebruik maken van een speciaal kortingstarief van Arriva.

Tijdelijk speciaal tarief bij aanschaf abonnement Arriva

 

Ontdek het zelf

Maak de beweging naar het OV! We geven je onder bepaalde voorwaarden maximaal 8 weken een OV-Chipkaart om mee naar je werk te reizen. Vanuit heel Limburg reis je gratis 2e klas met de trein en bus met de OV-chipkaart. De kaart is geldig bij alle Nederlandse vervoerders. We hebben vier acties waarmee je het openbaar vervoer gratis kunt proberen. Na afloop krijg je een persoonlijk advies voor een abonnement compleet met korting tot wel 40%. 

Voor wie?

Deelname is alleen mogelijk voor medewerkers van partners van Zuid-Limburg Bereikbaar die nu het merendeel van de woon-werkritten binnen Limburg met de auto reizen. Daarnaast moet het de eerste keer zijn dat je deelneemt aan een OV-probeeractie van Zuid-Limburg Bereikbaar.

Openbaar Vervoer Trein
Ontdek het OV

Met de trein of bus naar het werk? Ontdek tot 8 weken lang gratis of groener en gezonder reizen bij je past.

P+R Station Maastricht
Ontdek het OV + P+R

Woon je ver van een station? We zorgen voor een gratis parkeerplek bij het treinstation. Maak gebruik van een van de gratis P+R-terreinen in Limburg of ontvang vier weken gratis parkeren bij één van de P+R-terreinen van Q-Park bij de stations Sittard, Heerlen, Maastricht, Valkenburg, Roermond, Weert of Venlo.

Station Trein Fiets
Ontdek het OV + vouwfiets

Gebruik tot maximaal 8 weken een OV-chipkaart van Zuid-Limburg Bereikbaar om gratis te reizen. Om de eerste en laatste kilometers ook groen, gezond en goedkoop af te leggen, lenen we je tijdens een probeerperiode 4 weken gratis een vouwfiets uit.

P+R En Vouwfiets
Ontdek het OV + P+R + vouwfiets

Woon je ver van een station én is de afstand van het station naar jouw werklocatie net iets te ver om te wandelen? Ontdek tot 8 weken het openbaar vervoer en maak gebruik van de P+R bij het station en de vouwfiets om de laatste kilometers ook groen en gezond af te leggen.

Aanmelden voor herontdek het OV

Aanmelden kan eenvoudig via onderstaand aanmeldformulier. Je kunt kiezen uit verschillende startdata. Lees eerst de privacy - en productvoorwaarden.

Karel Pisters laat de auto staan
Ik kies ervoor om woon-werkverkeer met de fiets, OV en te voet te doen
Lees meer
René Kleijntjens over het OV
Ik stond minstens 4 keer per maand aan de benzinepomp. Dat heeft me aan het denken gezet
Lees meer
Karin Weusten over het OV
Het is te leuk om niet mee te doen
Lees meer
Logo Belastingdienst
Fiscaal voordeel OV

Als je in loondienst werkt en geen vergoeding ontvangt voor je reiskosten (openbaar vervoer) van je werkgever, kun je onder bepaalde voorwaarden vaste kosten aftrekken van je inkomen. Lees er meer over op de website van de Belastingdienst.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief