Ga direct naar het artikel

Elke beweging telt

Twijfel je aan jouw invloed? Ook jouw inzet telt.

Twijfel je over de klimaatwinst van minder auto’s op de weg?

We snappen het als je twijfelt over het nut van minder autorijden. Daarom lees je hier twee veelvoorkomende twijfels over duurzame mobiliteit en geven we je de feiten.

Helpt één auto om klimaatverandering tegen te gaan? Ja!

Elke auto minder in de ochtendspits zorgt voor een gemiddelde besparing van 0,8 ton CO2 per jaar. Minder auto’s op de weg helpt dus om de klimaatverandering tegen te gaan. En dan hebben we het nog niet over de uitstoot van zwaveldioxide, stikstofoxiden en andere fijnstoffen, die schadelijk is voor je eigen leefomgeving.

Kan anders reizen goedkoper? Ja!

Dat fietsen goedkoper is dan de auto, hoeven we niemand uit te leggen. Ook de e-bike wint met gemak van de auto als het om de kosten gaat. Voor mensen die tot 15 km van hun werk wonen, is er dus een goedkoper alternatief beschikbaar. Over de kosten van het OV zijn er vaak meer vooroordelen. Waarschijnlijk omdat veel mensen de prijs van een OV-ticket vergelijken met de benzinekosten van hun auto. Dan krijgen bus of trein geen eerlijke kans. Als je alle andere kosten van de auto op een rij zet (parkeerkosten, verzekering, belasting, afschrijving en onderhoud) én je goed informeert over de abonnementsmogelijkheden van het OV, dan zou het OV nog wel eens als winnaar uit de bus kunnen komen…

Elke auto minder op de weg helpt!

Elke auto minder op de weg verbetert de leefomgeving van jou en je naasten. Bovendien is het gezonder en vaak goedkoper om de auto vaker te laten staan. Hebben we je belangrijkste twijfels kunnen wegnemen? Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen om slim en duurzaam op weg te gaan? Ontdek hoe jij kan bijdragen aan een beter klimaat. Je kan je ook direct aanmelden voor een gratis probeeractie.

Ontdek de e-bike

Probeer een week gratis een e-bike, speedbike of elektrische bakfiets.

Arriva Bus Maastricht
Ontdek het OV*

Tot 8 weken gratis met het OV forenzen? Incl. vouwfiets en gratis parkeren.

 

*Deze actie is exclusief voor medewerkers van partners.

Elektrische Auto BMW I3
Ontdek meer

Wil je meer tips om slimmer op weg te gaan?

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief