Ga direct naar het artikel
13 mei 2021

A79 tussen oprit Hulsberg en knooppunt Kunderberg langer afgesloten

De snelweg A79 tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen) blijft minimaal een week langer afgesloten dan gepland. De weg zou eigenlijk vanaf 16 mei 2021 weer open gaan voor verkeer.

Het groot onderhoud aan de A79 vanaf Hulsberg richting Heerlen heeft vertraging opgelopen nadat er schade is geconstateerd aan viaduct Kunderberg in Voerendaal. Bouwverkeer kan pas weer over het viaduct richting Heerlen om het werk te hervatten en af te ronden nadat er een ondersteuningsconstructie aangebracht is. Dit voorstel voor de ondersteuningsconstructie wordt deze week verder uitgewerkt. In het weekend van 15 en 16 mei 2021 kan naar verwachting gestart worden met de realisatie ervan. Als de ondersteuningsconstructie aangebracht is, wordt het groot onderhoud aan de A79 vanaf Hulsberg richting Heerlen hervat en afgerond.

Wat betekent dit voor de planning?

De uitloop van de planning bedraagt minimaal 7 en maximaal 12 dagen. Na het weekend van 15 en 16 mei 2021 zal er meer duidelijkheid zijn over de exacte termijn waarmee de planning uitloopt. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers en omgeving over de voortgang van de werkzaamheden en de uiteindelijke termijn van vertraging. De 2 geplande afsluitingen in het kader van het groot onderhoud A79 richting Maastricht blijven voorlopig ongewijzigd.

  • Afsluiting 3 van 28 mei tot 27 juni: van Hulsberg (4) tot knooppunt Kruisdonk richting Maastricht
  • Afsluiting 4 van 9 juli tot 8 augustus: van knooppunt Kunderberg tot Hulsberg (4) richting Maastricht

Maak langer gebruik van de e-bike

Deelnemers die op dit moment gebruik maken van de e-bike bieden we de mogelijkheid om langer door te blijven fietsen, zodat ze geen hinder ondervinden van de langere afsluiting. De deelnemers ontvangen hierover een bericht.
Voor de OV-reizigers wordt samen met Arriva naar de mogelijkheden bekeken voor verruiming van het aanbod. 

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief