Ga direct naar het artikel
17 december 2019

Actieve kerstvakantie? Probeer gratis een e-bike of speedbike!

Fietsen en e-biken is gezond, goedkoop, snel en vooral leuk. Samen met werkgevers, overheden, lokale rijwielhandelaren en jullie gaat Zuid-Limburg Bereikbaar (voorheen Maastricht Bereikbaar) al jaren voor 'meer fiets' in stad en regio. Maak komende kerstvakantie samen met ons de beweging en probeer een week lang gratis een van onze e-bikes en ontdek zelf het gemak van een e-bike of speedbike.

Fiets ermee naar je werk, om boodschappen te halen of om er mee rond te toeren. Het kan allemaal! Al heel wat deelnemers gingen je voor en vonden de e-bike een geschikt vervoersmiddel om er mee naar hun werk te reizen: “Het is kostenbesparend.”, “Ik draag bij aan een schoner milieu.” Of “Het is goed voor mijn gezondheid en conditie.”, zijn veelgehoorde reacties.

Ontdek de e-bike

Iedereen die in Zuid-Limburg woont of werkt kan het proberen. Je e-bike haal je op bij het Cycle Center in Valkenburg. De poule bestaat uit e-bikes van de bekende merken Batavus, Sparta, Cortina en Kalkhoff. Ook twee soorten speedbikes opgenomen: de Giant Quick E en de Sparta M9B speedbike. Beiden kunnen snelheden halen tot wel 45 km per uur en zijn daardoor een goed alternatief voor de auto om naar je werk te reizen. Nieuw is een vouwfiets om uit te proberen. Altijd handig als je je reis combineert met het OV of P+R.

Reserveer je e-bike nu

Ga naar de website www.ontdekdeebike.nl en kies online de e-bike uit die je wilt proberen en kijk of de fiets nog beschikbaar is. Het ophalen van de fiets gebeurt op donderdag vanaf 15.00 uur bij het Cycle Center in Valkenburg. Na een week breng je de fiets ook weer terug op donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur. Ook tijdens de feestdagen is het mogelijk om je e-bike te reserveren!

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief