Ga direct naar het artikel
11 maart 2019

Bedankt (winter)fietsers!

Wat hebben we met z’n allen goed doorgefietst deze winter! Sneeuw, regen, wind en zon, heel veel zon! De deelnemers van de winterfietscampagne Heel Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen Fietst kregen het allemaal voor hun kiezen. Aan onze oproep om deze winter in Zuid-Limburg door te blijven fietsen gaven 118 doorfietsers verspreid over de drie steden gehoor. Ze fietsten door met hun eigen fiets, e-bike, of ze probeerden gratis twee weken lang een e-bike of speedbike.

Heel Maastricht trapte door in november en december. Heerlen was in de maanden december en januari aan de beurt en in Sittard-Geleen werd in januari en februari doorgefietst met als eindstop 23 februari 2019. Iedereen die gehoor gaf aan onze oproep om door te fietsen kon zich aanmelden via onze website en maakte daarbij kans op een mooie prijs.  

Gratis e-bike of speedbike proberen

Maar liefst 160 deelnemers maakten gebruik van onze probeeractie voor de e-bike of speedbike (Maastricht 56 deelnemers, Heerlen 42 deelnemers en in Sittard-Geleen 62 deelnemers). Ze fietsten twee weken lang gratis door op een van onze e-bikes of speedbikes. De verhalen en mooie plaatjes van alle deelnemers zijn te lezen via de website van Maastricht Bereikbaar. 

Voor elke gemeente een boom

Fietsen is niet alleen lekker en gezond, maar ook goed voor het milieu. Samen zorgen we voor minder CO2-uitstoot, elke keer als we de auto laten staan. In overleg met de drie gemeenten doen wij daar nog een schepje bovenop! In elke deelnemende gemeente planten we in het voorjaar een boom of andere vorm van groenvoorziening. Op die manier halen we nog eens extra COuit de lucht. In Maastricht wordt een extra grote boom geplaatst bij de Noorderbrug waar de fiets- en wandelpadenzich opsplitsen bij de Lage Frontweg. In Heerlen worden er meerdere bomen en (vlinder)struiken geplaatst in Vlindertuin Ridderhoenpark. Samen met de gemeente Sittard-Geleen bekijken we waar we een extra boom kunnen plaatsen.  

Heb je de actie gemist?

En wil je ook graag eens een e-bike of speedbike proberen als alternatief voor de auto? Dan hebben we goed nieuws. Bij ons centraal uitgiftepunt in Maastricht kun je doorlopend één week lang gratis een e-bike proberen als je woont of werkt in Maastricht. Momenteel zijn er 39 e-bikes beschikbaar waaronder ook enkele speedbikes. Reserveer je e-bike of speedbike nu via de website Ontdek de e-bike en blijf ook dit voorjaar doorfietsen!

Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief