Ga direct naar het artikel
20 oktober 2020

Coronaproof eropuit dicht bij huis tijdens de herfstvakantie

Vanuit de overheid zijn de coronamaatregelen weer aangescherpt. Blijf voor uitstapjes zoveel mogelijk in je eigen regio of stad. Visit Zuid-Limburg geeft tips om veilig en verantwoord erop uit te trekken tijdens de herfstvakantie. Uitstapjes indoors, omdat de weervoorspellingen voor deze week niet zo al te best zijn.

#1 – Thermenmuseum - Heerlen

Ga op tijdreis door het badhuis in Heerlen. Vanaf het ontstaan tot en met alle aanpassingen door de honderden jaren heen, je maakt het allemaal mee. Je kijkt niet alleen terug in de tijd, maar ook door de ogen van de archeoloog die op zoek is naar het antwoord op al deze vragen. Dat ‘kijken’ mag je letterlijk nemen. Met 360 graden videobeelden heb je het idee dat je ‘live’ in het badhuis staat. Reserveer vooraf  de dag en het tijdslot waarop je wil komen.

#2 - Valkenburgse Bokkenweken - Valkenburg

Gedurende de hele maand (b)oktober vinden er in Valkenburg tijdens de Valkenburgse Bokkenweken diverse activiteiten plaats. Ga bijvoorbeeld samen met de kinderen op ondergrondse ontdekkingstocht en kom oog in oog te staan met de verborgen geheimen van de befaamde mergelgrotten en ga op zoek naar de Bokkenrijders van MergelRijk! Reserveer vooraf  de dag en het tijdslot waarop je wil komen.

#3 – Meer dan 1000 nachten – Sittard

Ga op ontdekkingstocht in de bekendste sprookjes ter wereld: die van Vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van bibliotheek Ligne in Sittard. In deze reizende tentoonstelling brengt een interactieve zeekast de verhalen tot leven en kun je met een zaklamp tekenen op een fosfordoek. Beleef de magie en betovering van de sprookjes van meer dan duizend nachten.

#4 – Filmblik Festival – Maastricht

Lumière verwelkomt jonge filmfans tijdens de herfstvakantie met een spetterende tweede editie van het Filmblik Festival. Bekijk mooie films voor jong én oud samen op ‘t grote doek. Tijdens het Filmblik Festival kun je ook meedoen aan leuke en leerzame workshops. Kijk vooraf welke huisregels voor de workshop gelden.

Check vooraf de coronamaatregelen!

Raadpleeg vooraf aan je bezoek de website van de desbetreffende locatie voor de actuele coronamaatregelen. Er geldt veelal een maximaal aantal bezoekers en vaak kun je alleen vooraf online een bezoek reserveren. Dat geldt vaak ook voor abonneehouders of mensen met kortingsvouchers. Sommige locaties verplichten een mondkapje voor iedereen die 13 jaar en ouder is.

Kind technologie (2)
Mergelrijk 3 meisjes
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief