Ga direct naar het artikel
2 november 2020

Een elektrische fiets uitproberen? De mogelijkheden op een rij!

De fiets is enorm populair. De tweewieler is niet alleen een duurzame keuze, maar is juist nu tijdens corona een gezond en veilig middel om van A naar B te gaan. Steeds meer mensen kiezen voor een e-bike. Bijna een vijfde van alle fietsritten is elektrisch (Parool, oktober 2020). Wil jij eens uitproberen of een e-bike wat voor jou is? Reserveer dan gratis voor één week een elektrische fiets, een speed pedelec of een elektrische bakfiets via Zuid-Limburg Bereikbaar.

Hoe werkt het?

Woon of werk je in de Zuid-Limburg? Dan kun je via ‘Ontdek de e-bike’ gratis 1 week een e-bike proberen en de voordelen van een elektrische fiets ervaren. Dat kan op meerdere manieren. We hebben de mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Op locatie - 3 december Sittard

Zuid-Limburg Bereikbaar organiseert regelmatig uitgifte van e-bikes op locaties in Zuid-Limburg. Je kunt dan bij jou in de buurt een e-bike, speed pedelec of elektrische bakfiets ophalen. Na twee weken gratis uitproberen lever je de fiets weer in op dezelfde plek. Zo maken we het iedereen zo makkelijk mogelijk om een e-bike te proberen. Op 3 december kun je in Sittard bij Stienen Tweewielers voor de deur een e-bike voor twee weken proberen. Ga naar maakdebeweging.nl om jouw e-bike te reserveren.

Via een rijwielhandelaar – Maastricht – Sittard-Geleen

Vanaf 1 augustus kun je gratis een elektrische fiets bij een rijwielhandelaar in jouw buurt zes dagen lang proberen. Je haalt de elektrische fiets op bij een van de deelnemende rijwielhandelaren. De Giant Store in Sittard en fietshandelaar De Beente in Maastricht. Ophalen is telkens op donderdag en terugbrengen doe je op woensdag. Kijk voor meer informatie op maakdebeweging.nl.

Via het uitgiftepunt in Valkenburg

Je kunt het hele jaar door een fiets ophalen bij Cycle Center in Valkenburg. Kies zelf een week om de e-bike te testen. Ophalen en terugbrengen doe je bij het Uitgiftepunt Cycle Center in Valkenburg (uitleenperiode van donderdag tot donderdag). Vanaf de Leeuwhof 21 in Valkenburg fiets je meteen door het Heuvelland. Ga naar maakdebeweging.nl om je e-bike te reserveren.

Op de werkvloer

Werk je bij een partner van Zuid-Limburg Bereikbaar? Dan kun je een e-bike reserveren in de periode dat ze bij jou op het werk staan. Vanaf het werk fiets je er zo mee naar huis! Bekijk op maakdebeweging.nl wanneer de e-bikes bij jouw werkgever worden geleverd.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief