Ga direct naar het artikel
14 juli 2020

Erop uit trekken dicht bij huis? Doe het veilig en vermijd drukte

Deze zomervakantie wordt anders dan anders. Veel mensen blijven thuis of kiezen voor een vakantie dicht bij huis. Veiligheid gaat dit jaar boven alles. Ook als we er een dagje op uit trekken dicht bij huis. Samen kunnen we ervoor zorgen dat niet te druk wordt en het voor iedereen veilig blijft. We vroegen Visit Maastricht en Visit Zuid-Limburg naar tips om veilig en verantwoord erop uit te trekken in onze eigen regio deze zomer.

Tip #1

Alle stadscentra zijn drukbezocht. Vermijd drukte en ga op zoek naar de meer verborgen (en dus rustigere) plekjes van de stad zoals het Sphinxkwartier of Wyck in Maastricht of het Maankwartier in Heerlen. Zo haal je alles uit je bezoek én kun je makkelijk afstand van elkaar houden.

Tip #2

Heb je de mooiste musea van Zuid-Limburg al ontdekt? Denk aan het Bonnefanten in Maastricht, SCHUNCK in Heerlen, De Domijnen in Sittard en Cube Design in Kerkrade. Een lekker rustig bezoekje aan een museum is echt een verrijking zeker op een warme zomerse dag! 

Tip #3

Aan de wandel! Trek je meest comfortabele schoenen en ontdek het heuvellandschap. Wat dacht je van een wandeling op St. Pietersberg of ga eens onder de grond en boek een wandeltocht door de grotten? In Heerlen kun je een wandeling door het Romeins kwartier maken of ontdek in Sittard De 24 Geheime Tuinen. Denk ook eens aan de Brunssummerheide, het GaiaZoo of Kasteelpark Born.

Tip #4

Ga eens met een picknickmand op stap voor een culinair middagje in de natuur of het park. Je kunt bij een aantal lokale delicatessezaken specialiteiten of hapjes halen. Het is ook mogelijk om lokaal een kant en klare picknickmand te bestellen, zoek hiervoor binnen je gemeente naar de mogelijkheden.

Tip #5

Stap op de pedalen met de fietsknooppuntenkaart. De kaart is te bestellen via Visit Zuid-Limburg en laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen.

Kijk voor meer tips voor een dagje uit in Maastricht op www.bezoekmaastricht.nl of in Zuid-Limburg op www.visitzuidlimburg.nl.

Veel plezier tijdens jullie dagje uit dicht bij huis! Houd gepaste afstand en rekening met elkaar. Maar boven alles: geniet!

Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief