Ga direct naar het artikel
11 augustus 2020

Erop uit vanaf natuurtransferium Simpelveld Poort Mergelland

Op pad in het heuvelland? Parkeer je auto bij natuurtransferia en wandel of fiets daarna meteen de natuur in. Sommige natuurtransferia beschikken over extra voorzieningen, zoals horeca of fietsverhuur. Ken je alle mogelijkheden voor een veilig dagje uit vanaf het Natuurtransferium Poort Mergelland in Simpelveld al?

Per fiets of te voet verder

Het natuurtransferium is een prima startpunt om de omgeving met je eigen fiets te ontdekken. Je hebt de keuze uit maar liefst tien fietsroutes. Geen eigen fiets bij je? Dan kun je er ter plekke een fiets of e-bike huren en alsnog de omgeving per fiets ontdekken. Of trek er te voet op uit. Je hebt de keuze uit acht wandelingen in en rondom Simpelveld en drie wandelingen met een Romeins tintje.

Opladen na afloop

Helemaal klaar met fietsen of wandelen? Geniet van een heerlijk drankje of hapje op gepaste afstand op het terras van Brasserie 3Sprong, terwijl je fiets aan de oplader hangt of je benen onderuitgezakt genieten van hun welverdiende rust.

Alle faciliteiten op een rij

Simpelveld: Kruinweg 5 - Poort Mergelland (natrans.nl)

  • Gratis parkeervoorziening
  • Startpunt wandel- en fietsroutes
  • Startpunt geocaching GPS-wandeltochten
  • VVV folderpunt + verkoop van wandel- en fietskaarten en plattegronden
  • Fietsverhuur (ook elektrisch)
  • Accu service e-bikes
  • Steunpunt diverse natuurorganisaties
  • Wellness/educatief/natuur arrangementen

De natuurtransferia van Zuid-Limburg

Een natuurtransferium is een parkeervoorziening voor een groot aantal auto’s en motoren aan de rand van een natuurgebied. Door de stroom gemotoriseerd verkeer te beperken kan iedereen blijven genieten van de natuur. Visit Zuid-Limburg heeft alle natuurtransferia in Zuid-Limburg op een rij gezet.

 

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief