Ga direct naar het artikel
29 april 2021

Fiets met klein gebrek? Laat het gratis repareren!

Heb jij een klein gebrek aan je fiets? Laat hem niet staan in de schuur! Kom op zaterdag 8 mei naar winkelcentrum Brusselsepoort in Maastricht. Op 15 mei staan we in Landgraaf bij Winkelcentrum Op de Kamp. De mobiele fietsenmaker voert kleine reparaties uit. Gratis voor jou, Zuid-Limburg Bereikbaar betaalt.

Goede fiets, goede beweging

Juist nu is het belangrijk dat we in beweging blijven. Daarom geven we graag voorrang aan de fiets. De fietsenmaker repareert kleine gebreken, zoals een los schroefje, verkeerd afgestelde remmen, een ketting die eraf ligt of een lekke band. Is er voor de reparatie een nieuw onderdeel nodig? Die heeft de fietsenmaker niet voor handen. Daarom is de afspraak: dingen als een nieuwe band neem je zelf mee. De fietsenmaker zet ze wel graag op je fiets. 

Hoe werkt het?

Je bent welkom met je fiets tussen 10 en 13.00 uur. Je zoekt de fietsenmaker op en vertelt wat er aan de hand is met je fiets. Is de fietsenmaker al bezig? Dan wacht je even op je beurt. Hou daarbij rekening met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Om elkaar de ruimte te geven, plaatsen we vakken op de grond. 

Volgende acties in Heerlen en Maastricht

Op zaterdag 22 mei staan we in Heerlen, bij Corio Center. Op 29 mei bij winkelcentrum De Beente in Maastricht. Zo maken we fietsen weer fijn voor jou. Jij blij, wij blij. Want meer mensen op de fiets betekent een fijnere stad. In Maastricht zijn de acties met de mobiele fietsenmaker onderdeel van de campagne #posifiets. #posifiets is fietsen op een manier waar jij blij van wordt en anderen niet tot last bent. Dus ook fietsen met je hoofd in de wind en niet in je telefoon. En stallen op een manier die de ruimte geeft aan iedereen met wie je de stad deelt. 
Mobiele fietsenmaker Markt Maastricht
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief