Ga direct naar het artikel
20 oktober 2020

Gaat iedereen voor elektrisch bij L’Ortye?

Het Zuid-Limburgse transportbedrijf L’Ortye werkt graag aan duurzaamheid. Onze generatie kan het tij nog keren,” zegt directeur Jean L’Ortye. “Individueel, maar ook op bedrijfsniveau. Daarin zoeken we graag andere bedrijven op.” Recent sloot het bedrijf zich aan bij Zuid-Limburg Bereikbaar. Om niet alleen de logistieke operatie, maar ook het woon-werkverkeer eens door een groene bril te laten bekijken.

Groene logistiek

De L’Ortye groep heeft veel zwaar verkeer op de weg. Daar gaan ze zo efficiënt mogelijk mee om. “Via digitale platforms regelen we dat we vracht van een ander bedrijf mee kunnen nemen op de terugreis,” legt Jean L’Ortye uit. “Slimme planningsoftware helpt ons de efficiency te vergroten. We hebben de nieuwste, zuinige generatie vrachtwagens, maar kijken ook naar vervoer over water.” L’Ortye krijgt bij hun inspanning richting duurzame mobiliteit ondersteuning van Zuid-Limburg Bereikbaar. Samen kijken naar beleid, maar ook via praktische ondersteuning.

Doorpakken

Jean L’Ortye was recent tafelgast tijdens de online Zuid-Limburgse MobiliteitsArena voor werkgevers. Hier werd het thema duurzame mobiliteit onder medewerkers ook besproken. Jean kondigde toen al aan te willen doorpakken met duurzame mobiliteit binnen het bedrijf. ”Samen met Zuid-Limburg Bereikbaar gaan we kijken op welke afstand medewerkers van hun werkplek af wonen en welke modaliteiten we daarop kunnen inzetten om zo onze medewerkers nog fitter en meer duurzaam naar het werk te laten reizen.”

Vervoer met een stekker 

Nu is het zo ver. Sinds 16 oktober kunnen medewerkers de e-bike en de e-car uitproberen. Zou het vervoer met een stekker bevallen? Als het aan Jean zelf ligt in ieder geval wel. Hij testte als eerste een van de e-bikes uit en maakte een fietsrit vanaf Maastricht langs de verschillende vestigingen in Maastricht, Meers, Stein en Hoensbroek. “Het was een geweldig mooie tocht van 46 km door het prachtige Zuid-Limburg! Op de locaties even bijpraten met collega’s, hun een rondje op deze geweldige fiets laten rijden en onderweg tijd om na te denken over onze toekomstplannen!”

 

Heb je een eigen bedrijf of ben je leidinggevende en wil je ook aan de slag met duurzaam vervoer van personen en/of goederen? Neem contact op met onze projectleider logistiek.

Mark Luikens
Projectleider Logistiek
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief