Ga direct naar het artikel
11 augustus 2020

Hittealarm? Ook dan is Zuid-Limburg de moeite waard!

Hitte? Wat gaan we doen? Ook bij extreme hitte heeft Zuid-Limburg vanalles te bieden om er op uit te trekken. Van Visit Zuid-Limburg en Visit Maastricht kregen we vier verkoelende tips voor een dagje erop uit bij warm weer.

#1 - E-bike Safari Land van Kalk – Voerendaal, Simpelveld

Stap op een e-bike en geniet met een verkoelende windje in de rug of in je gezicht van de prachtige vergezichten van het Land van Kalk. Samen met een ranger fiets je langs monumentale gebouwen van Kunradersteen, maar ook langs frisgroene velden of fruit- en wijngaarden.

#2 - Het water wijst de weg

Zoek de verkoeling op en fiets langs het water in Zuid-Limburg. De Maas, de Geul of een van de vele beken die stromen door Zuid-Limburg wijzen je de weg. Het is dé manier om het landschap te ontdekken zonder al te veel hoogtemeters te maken.

#3 - Route des Vins – Wahlwiller - Eys

Wandel in de vroege ochtend of late middag vanuit Wahlwiller naar Eys de éérste bewegwijzerde wijnroute van Nederland. Onderweg passeer je maar liefst vijf wijngaarden met verbluffende uitzichten en veel leuke wijnweetjes. Parkeer je auto op de parkeerplaats bij de kerk, waar ook het startbord van de Route des Vins staat. Veel wandelplezier!

#4 - Avontuur op en in het water

Echt toe aan wat verkoeling? Zoek dan het avontuur op aan en in de Maas. De Grensmaas vormt de natuurlijke scheiding tussen Belgisch en Nederlands Limburg en is gelegen in een prachtig natuurgebied. Hier kun je de mooiste tochten maken per kajak, kano of raft. Neem je liever een echte duik? Aan de Grensmaas vind je zelfs een echt strand, waar je lekker kopje onder kunt gaan in de natuur.

Kijk voor meer tips voor een bezoek aan Zuid-Limburg in de agenda op de website van Visit Zuid-Limburg.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief