Ga direct naar het artikel
22 september 2020

Klaar terwijl je wacht: banden op spanning op openbare parkeerplekken

Samen met het team van Band op Spanning komen we in actie op openbare parkeerplaatsen. Terwijl jij wacht of gaat winkelen, controleren wij de bandenspanning  van jouw geparkeerde auto en indien nodig voorzien we jouw banden van lucht. Wie met de juiste bandenspanning rijdt, rijdt veiliger, verbruikt minder brandstof, maakt minder lawaai en stoot minder CO2 uit. Gemiddeld rijden circa 60% van de automobilisten rond met onderspanning.

Gratis bandenpomp service

Op zaterdag 29 augustus was het team van Band op Spanning aanwezig bij parkeerplaats Frontenpark in Maastricht. We controleerden er 83 geparkeerde auto’s waarvan 74 auto’s (89%) onderspanning hadden. Op dinsdag 1 september waren we bij P+R Valkenburg waar van de 29 auto’s 25 auto’s (86%) met onderspanning rondreden. Alle auto’s die met onderspanning rondrijden, voorzien we gratis van voldoende lucht. Zo helpen we de auto’s weer veilig op weg!

Minder grip met onderspanning

Onderspanning kan voor onveilige situaties zorgen. De auto heeft namelijk minder grip op de weg, waardoor je eerder gaat slingeren en een langere remweg hebt. Ook slijten de banden sneller als je te lang rondrijdt met onderspanning. Elke twee maanden je banden oppompen is dus niet alleen veiliger maar ook goed voor de portemonnee!

Mooie resultaten

De twee dagen waarop we samen met het team van Band op Spanning in actie kwamen, hebben we:

  • 103 auto’s gecontroleerd;
  • 454 liter benzine bespaard;
  • 664 kg CO2 bespaard;
  • € 1891,04 bespaard aan kosten voor brandstof en banden.

Doe ook mee en zet het in je agenda!

Maak van het controleren van je bandenspanning een vaste activiteit in je agenda. Op veel plekken in Nederland staat een slimme bandenpomp waar je gratis en gemakkelijk je bandenspanning kunt controleren en oppompen op basis van je kenteken. Zo weet je zeker dat je met de juiste bandenspanning weer de weg op gaat. En rijd jij altijd veilig rond met de juiste bandenspanning, bespaar je op je brandstofkosten en CO2-uitstoot.

Waar komen we weer in actie?

Tijdens onze acties hoef je als automobilist zelf hoeft niet aanwezig te zijn. Elke deelnemer ontvangt na het afronden van de service een overzicht van totale besparingen van liters brandstof, bandenslijtage en CO2–besparing. Kijk op www.maakdebeweging.nl waar onze volgende acties zijn.

 

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief