Ga direct naar het artikel
24 augustus 2020

Meer thuiswerken & een OV-abonnement?

Voorlopig werken nog steeds veel mensen meer thuis. Wie minder reist, haalt minder voordeel uit een OV-abonnement. De maandelijkse kosten voor het abonnement blijven immers gelijk. Betalen per losse reis kan dan voordeliger zijn. Heb jij een abonnement? Dan kan het zinvol zijn dit (tijdelijk) stop kan zetten. Dit geldt vooral als je veel minder vaak reist dan voorheen. Maar let op, er zijn vele abonnementen met verschillende voor- en nadelen, dus bekijk goed wat gunstig is voor jou via onderstaande links. 

Abonnement NS

Wil je zien of wijzigen van je NS-abonnement gunstig is voor jou? Dan kan dat op de website van de NS. Je kunt bij NS bijvoorbeeld kiezen voor NS Flex basis. Dan heb je wel nog het voordeel van achteraf betalen, maar betaal je gewoon de reguliere prijs per reis. Daarnaast heeft NS bekend gemaakt na de zomer met nieuwe abonnementen te komen die beter aansluiten op meer thuiswerken. 

Abonnement Arriva

Bij Arriva kun je het best de voorwaarden van je abonnement bekijken. Je vindt deze via de website van Arriva. Bij stopzetten krijg je meestal een deel van je abonnementsgeld terug over de maanden dat je abonnement nog zou lopen. Er is wel sprake van een opzegtermijn en bij een jaarabonnement van administratiekosten. Kies je voor stopzetten? Dan kan dat via het online contactformulier met de optie restitutieverzoek.  

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief