Ga direct naar het artikel
27 februari 2020

Met bus of trein de grens over

Sinds begin dit jaar is het internationale busstation van Maastricht verplaatst naar een nieuwe locatie. Wist je dat er vanuit Maastricht bussen naar 83 Europese bestemmingen rijden? Het busstation ligt achter het treinstation. Handig, want zo is Maastricht nog meer dan voorheen een internationaal knooppunt. Reizen met het openbaar vervoer heeft minder impact op het klimaat. Het busstation past daarom bij de stad. Maastricht is immers op weg om in 2030 klimaatneutraal te zijn. 

Hoe werkt internationaal reizen per bus?

Op het internationale busstation stoppen bussen van FlixBus en IC-bussen van Deutsche Bahn. Afhankelijk van je bestemming kun je een kaartje kopen op www.flixbus.nl of www.bahn.de/nl. Je kiest een bestemming, zoekt een datum en tijd en reserveert een stoel. Op die dag zorg je dat je op tijd aanwezig bent bij het busstation en je bent op weg. Vooral als je op tijd reserveert, is reizen met de bus een goedkope manier van reizen.

Reis bewust

Met de bus of de trein reizen naar bestemmingen als Londen, Parijs of Berlijn is naast goedkoop ook duurzaam. Plan je een reis naar een Europese bestemming? Denk dan zeker aan de bus of de trein. Want kijkend naar de impact op het klimaat, is dit de ranglijst van MilieuCentraal:

  1. Reizen met een internationale (hogesnelheids)trein of touringcar.
  2. Reizen met een auto met 2 of meer personen.
  3. Reizen met het vliegtuig, of auto waarin je alleen zit.

Reis je met een auto? Dan zijn er uiteraard grote verschillen. Rij je elektrisch of met een heel zuinige auto, dan is je uitstoot uiteraard veel lager dan in een oude auto met dieselmotor.

Duurzaam appen in de FlixBus

Om de CO2-uitstoot van de bus tijdens de reis te verminderen experimenteert FlixBus met zonnepanelen. Wie met de bus naar Londen of Dortmund rijdt, kan voortaan appen en zijn smartphone opladen op zonne-energie.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief