Ga direct naar het artikel
17 januari 2020

Ontdek de e-car van start in Zuid-Limburg

500 forenzen ontdekken elektrisch rijden

Op donderdag 16 januari tijdens de InterClassics beurs in Mecc Maastricht is het startschot gegeven aan het project Ontdek de e-car. Dit nieuwe initiatief van Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar laat 500 forenzen kennismaken met alle ins- en outs van elektrisch rijden. De eerste 16 werkgevers hebben zich al gemeld, waaronder Servatius Wonen & Vastgoed, WML, Gemeente Landgraaf en Maastricht UMC+. Zij gaan actief aan de slag om elektrisch rijden onder de aandacht te brengen van hun medewerkers.

Medewerkers van de aangesloten bedrijven kunnen intekenen voor een aanbod om twee weken een e-car te proberen. ‘We willen zoveel mogelijk drempels wegnemen en reizigers op weg helpen naar slimmer autogebruik. Goed om te zien dat de markt hier in investeert en dat de belangstelling van werkgevers hierbij groot is. We staan immers samen voor een grote opgave om bij te dragen aan de verduurzaming van het autopark voor vermindering van CO2-uitstoot en betere luchtkwaliteit’, aldus Louis Prompers, programmadirecteur Zuid-Limburg Bereikbaar tijdens de startbijeenkomst.

Nieuw probeeraanbod Ontdek de e-car voor aangesloten werkgevers

50% van alle mobiliteit in Nederland is werk gerelateerd. Werkgevers en werknemers kunnen dus een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de klimaatdoelstelling op het gebied van mobiliteit. Bijvoorbeeld door het woon-werkverkeer van privéauto’s te verduurzamen. Voor forenzen wiens werkgever is aangesloten bij Zuid-Limburg Bereikbaar en die een overstap op elektrisch rijden overwegen, maar nog een duwtje in de rug kunnen gebruiken, heeft het Programmabureau een nieuw probeeraanbod ontwikkeld. Voor €75 (inclusief het laden tot 2.000 km) kunnen deelnemers twee weken een e-car proberen en zelf de voordelen van elektrisch rijden ontdekken.

Samen met Goodmoovs en dealerbedrijven JanssenKerres en Keram

Het project Ontdek de e-car is opgezet met het platform Goodmoovs en de dealerbedrijven JanssenKerres en Keram. Samen zorgen zij dat er een online platform en 30 moderne elektrische auto’s klaarstaan om in één jaar 500 medewerkers van partners een volwaardige e-car-ervaring te geven. Deelnemers kunnen op basis van beschikbaarheid kiezen uit een BMW-i3, Renault Zoé, Nissan Leaf of Mini Electric. En krijgen volop informatie en ondersteuning om alle ins en outs van elektrisch rijden te ontdekken. Na afloop van de probeerweken ontvangt elke deelnemer een vrijblijvend aanbod om een elektrische auto te kopen of leasen of gebruik te maken van een elektrische deelauto.

Mobiliteit in Zuid-Limburg slim, duurzaam en veilig organiseren

Bijna elke reis kan slimmer. Is er een alternatief voor de auto? Of kan het gebruik van de auto efficiënter? Zuid-Limburg Bereikbaar helpt reizigers hun gewoonten te herijken. En stimuleert werkgevers en ondernemers om samen met het Programmabureau aan de slag te gaan. 

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief