Ga direct naar het artikel
8 februari 2021

Plan je route op maat met de elektrische auto

De ANWB routeplanner is uitgebreid voor elektrische autorijders. Plan je route van tevoren online en je weet of je onderweg nog moet laden en waar je dit kunt doen of dat je aan een stuk door kunt rijden.

Een reisadvies op maat

De ANWB routeplanner was er al om je route te berekenen voor de auto, (elektrische) fiets, het OV of een wandelroute. Nu ook voor de elektrische auto. Je selecteert elektrische auto, geeft je type auto in en hoe vol je batterij bij vertrek is en hoe vol deze moet zijn bij aankomst. De routeplanner geeft je dan een route op maat met een overzicht van de laadstops. Je weet meteen of je onderweg nog moet laden om je eindbestemming te maken.

Waar vind je de (snel)laadpalen

De (snel)laadpalen langs de snelweg worden niet altijd goed aangegeven met borden. De ANWB routeplanner helpt je niet alleen met een overzicht in Nederland, maar ook in Europa. Daar bovenop weet je meteen hoe lang je moet laden om je eindbestemming te halen.

Ben je nog geen elektrische autobezitter?

Ook dan kan de ANWB routeplanner je voorzien van nuttige informatie. Je kunt namelijk de routeplanner gebruiken om te kijken of elektrisch rijden voor jou haalbaar is met de kilometers die je normaal gesproken maakt. Dat kan je dan weer helpen om de twijfel weg te nemen om toch voor elektrisch rijden te kiezen.

Oriënteer je je op dit moment al op elektrisch rijden? Maak dan gratis gebruik van de e-AutoKeuzeHulp en ontdek welk merk/type elektrische auto bij je past. 

Goede ideëen? Stuur ze in!

Momenteel bevindt de ANWB Routeplanner voor elektrische auto’s zich nog in de testfase. Dat betekent dat ANWB achter de schermen nog druk bezig is met het verbeteren en toevoegen van functionaliteiten. Heb je zelf een idee of opmerking over hoe de Routeplanner nog beter te maken? Stuur ze dan in via onderstaand suggestieformulier.

Anwb W760
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief