Ga direct naar het artikel
25 mei 2021

Reis voortaan buiten de drukte met de Treinwijzer van NS

Sinds 19 mei is het dringende advies om het openbaar vervoer alleen voor noodzakelijke reizen te gebruiken vervallen. Het nieuwe advies voor alle manieren van vervoer is om zoveel mogelijk op rustige momenten te reizen en drukte onderweg en op stations te vermijden. Neem je weer de trein? Dan wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent. Om je daar een handje bij te helpen, introduceert de NS de Treinwijzer. Met deze nieuwe service krijg je vooraf inzicht in de verwachte drukte van je trein. Als de trein naar verwachting drukker wordt, stelt NS je daarvan op de hoogte per e-mail. Zo kun je je treinreis nog beter plannen en reizen we allemaal prettiger.

Meld je reis nu vooraf aan

Je kunt elke treinreis vanaf nu aanmelden in de Treinwijzer via de NS-app of via de website van de NS. Hoe meer reizigers dat doen, hoe nauwkeuriger de voorspelling van de drukte. Met jouw aanmelding help je niet alleen jezelf, maar ook andere reizigers zo prettig mogelijk te reizen.

Bekijk de drukte

In de app kun je aan de hand van 1,2 of 3 poppetjes direct zien of er nog voldoende plek is in de door jou gekozen trein. Zo kun je jouw reismoment nog beter uitkiezen en help je mee aan betere spreiding van de reizigers.

Voor het aanmelden van een (nieuwe) treinreis heb je een NS-account nodig. Heb je geen NS-account? Dan is deze eenvoudig aan te maken. Heb je een Mijn NS-account? Dan kun je ook hiermee inloggen. De Treinwijzer gebruik je altijd in combinatie met een geldig vervoersbewijs. 

Goed om te weten

  • Het is alleen mogelijk om een treinreis voor vandaag en/of morgen aan te melden.
  • Je kunt je treinreis aanmelden tot 1 minuut voor de geplande vertrektijd van de trein.
  • De Treinwijzer werkt alleen bij NS en in binnenlandse NS treinen.
  • Kinderen tot 4 jaar mogen op dezelfde aanmelding meereizen op schoot. Voor elke reiziger ouder dan 4 jaar kan een eigen reis aangemeld worden.
Treinwijzer

Meer informatie?

Wil je meer weten over de nieuwe Treinwijzer en hoe je jouw reis kunt aanmelden? Lees hier meer informatie of bekijk de video’s.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief