Ga direct naar het artikel
9 oktober 2020

Reizen naar België en Duitsland: wat kan wel en wat niet?

(update 20 oktober)

Het lukt nog onvoldoende om het coronavirus de kop in te drukken. Reizen naar onze buurlanden België en Duitsland is opnieuw beperkt. Wat betekent dat voor jou als je vanuit Zuid-Limburg naar België of Duitsland reist, er boodschappen wilt doen of er wilt tanken? De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft de richtlijnen op een rij gezet.

Naar Duitsland

Als je minder dan 24 uur verblijft in Duitsland en je aan de regels houdt, hoef je verder niks te doen. Als je langer dan 24 uur in Duitsland blijft, moet je je melden bij het Gesundheitsamt van de plaats of Kreis waar je verblijft. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen waar Limburg aan grenst, zijn grensbewoners en andere bezoekers uit Nederland toegestaan een kort bezoek te brengen om bijvoorbeeld te tanken of boodschappen te doen. (info website Rijksoverheid)

Naar België

Je mag vanuit Zuid-Limburg alleen naar België als je daar werkt, studeert, een begrafenis hebt, voor medische behandeling of voor mantelzorg. Reis alleen naar België als het noodzakelijk is. Na een verblijf in België moet je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine (info website Rijksoverheid).

Meer info over werken, zorg verlenen en op familiebezoek gaan

Op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg vind je meer antwoorden op veelgestelde vragen over een familiebezoek, werken, zorg en/of alledaagse activiteiten in onze buurlanden.

Verkeersbord grens Duitsland
Stockfoto grensovergang België
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief