Ga direct naar het artikel
7 september 2020

Rustiger en rookvrij OV

We werken nog steeds veel thuis. Reis je voor je werk met het OV? Dan zul je weinig last meer hebben van echte drukte. Binnenkort is ook overlast door rokers op het perron voorgoed van de baan. NS en ProRail maken de beweging naar rookvrije stations.

Rookfaciliteiten verdwijnen en rookvrije stations worden onderdeel van de huisregels. NS en ProRail komen daarmee tegemoet aan de wens van een grote meerderheid van de treinreizigers.

Perrons vrij van tabak

In september verdwijnen alle 390 rookpalen en 120 rookroosters op de perrons van ongeveer 100 treinstations. Op de overige 300 stations stonden al geen rookpalen. Ook is NS in april van dit jaar al gestopt met de verkoop van rook- en tabakswaren in de eigen winkels. De vervoerder sluit ook geen nieuwe contracten meer met huurders die op het station tabak willen verkopen. Met het rookvrij maken dragen NS en ProRail verder bij aan het gezonde karakter van de treinreis.

Gezonde treinreis

Een treinreiziger beweegt vanwege de rit van en naar het station doorgaans al meer dan een automobilist. Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, is het advies. Werk je nu meer thuis? Probeer dan elke dag wat beweging te pakken. Door in de lunch een ommetje te maken bijvoorbeeld.

Maak samen met ons de beweging en kijk voor meer tips op: www.maakdebeweging.nl

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief