Ga direct naar het artikel
5 november 2019

Sneller op de speedbike

De speedbike is stevig in opmars in Nederland. Op 1 juli 2019 reden ruim 17 duizend Nederlanders op speed pedelecs. Ook in Limburg is deze snelle fiets een goed alternatief voor de auto. Op de speedbike haal je met gemak een snelheid van 40 kilometer per uur. Staat er vaak file op je route naar het werk? Dan ben je met de speedbike waarschijnlijk sneller op het werk dan met de auto. 

Ontdek de e-bike

Zuid-Limburg Bereikbaar leent al jaren gratis e-bikes uit aan mensen die zo ontdekken of een elektrische fiets bij hen past. Iedereen die in Zuid-Limburg woont of werkt kan het proberen. Je kunt er een week lang mee naar je werk fietsen, de boodschappen mee halen of lekker mee rondtoeren. In de poule zijn twee soorten speedbikes opgenomen: de Giant Quick E en de Sparta M9B speedbike. Beiden kunnen snelheden halen tot wel 45 km per uur. Tim was een van de proefpersonen. “Ik had de speedbike nog wel langer willen proberen,” luidde zijn reactie na de probeerweek. Herman daarentegen had na een week “de verschillen tussen een e-bike en een speed bike leren kennen.”

Veilig op weg 

Door de hoge snelheden vallen e-bikes voor de wet niet onder de categorie fietsen, maar onder de bromfietsen. Een brommercertificaat, gele kentekenplaat en WA-verzekering zijn dus verplicht. Ook een speciale helm hoort bij de vereisten. Reserveer je een speedbike op Ontdek de e-bike? Dan kies je bij het meenemen van de fiets ook een helm. Toch liever een gewone e-bike, een cargobike of elektrische familiebakfiets? Het kan allemaal via ontdekdeebike.nl.  

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief