Ga direct naar het artikel
6 oktober 2020

Thuis werken? Blijf ook in beweging!

Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Dat is opnieuw de norm om effectief de verspreiding van het coronavirus tegen de gaan. Je thuiswerkplek bestaat inmiddels hopelijk uit een goed bureau, goede stoel en goed scherm. Maar blijf ook in beweging!

#1: Ga toch de deur uit!

Of je nou wandelde, fietste, de trein pakte of met de auto naar het werk ging: je begon de dag met frisse lucht en beweging. Pak die momenten nu ook en maak een rondje. Je kunt nu lekker kiezen wat het beste bij je past. Te voet of met de fiets. ’s Ochtends, ’s middags of aan het einde van de dag. Stappenteller aan en gaan!

#2: Structureer je dag

Je hoeft de technische kant van online vergaderen niet meer te ontdekken. Gebruik die tijd om je dag te structureren. Begin elke dag of elke week met het bellen van collega's en je manager. Met elkaar bespreken wie wat doet geeft ritme, efficiëntie en bakent de werktijden beter af. Tussendoor doe je wat oefeningen. Goed voor je lijf, goed voor de concentratie.

#3: Spreek kleinschalig af

Afspreken met een groep collega’s op kantoor is nu een uitzondering. Maar met die ene collega een broodje halen en een lunchwandeling maken in het park? Dat kan best wat vaker. Of bel gewoon eens met iemand om bij te praten. Een spontaan mailtje met een compliment of een grapje kost weinig tijd, maar levert wel een glimlach op.

#4: Vind je eigen ritme

Ook vaak 'last' van geniale ingevingen als je niet achter je bureau zit? Nu is de kans jouw ritme te ontdekken. Werk bijvoorbeeld 's ochtends snel en effectief, wandel ’s middags en werk 's avonds wat uit. Of ga ’s ochtends sporten en werk in blokken van twee uur met ruime tussenpauzes. Wellicht ontdek je een schema dat veel beter werkt voor jou – en je baas.

Landelijke samenwerking Zowerkthet.nl

Achttien regionale mobiliteitsnetwerken waaronder Zuid-Limburg Bereikbaar hebben de krachten gebundeld om werkgevers en werknemers te ondersteunen met thuiswerken. Samen werken we structureel aan duurzame mobiliteit en minder CO2-uitstoot voor een gezonde woon, werk- en leefomgeving. Kijk voor meer info op: zowerkthet.nl

 

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief