Ga direct naar het artikel
12 januari 2021

Trotse verhalen: Goed op weg met alle goede voornemens!

Van de ruim 140 deelnemers van de winactie Fit thuis, slim eropuit zijn er heel wat goed op weg. We ontvangen leuke reacties en ervaringen van hun voortgang om thuis fit te blijven. Zoals Bart Rousseau die maar liefst twee keer per dag zijn wandelschoenen aantrekt om fit te blijven en Hanneke Warnier die samen met haar zoon Guy dagelijks de loopschoenen aantrekt voor hun hardlooprondje. We lezen de trots in hun verhalen en delen ze daarom graag met jullie. 

Bart Rousseau: “Bij mij is een drietrapsraket in gang gezet!”

“Mijn voornemen om elke dag een half uurtje door mijn eigen buurt te wandelen is mij zo goed bevallen dat ik mijn wandelingen ben gaan delen op social media. Meerdere mensen in mijn omgeving en collega's op andere plekken in het land heb ik zo aan het bewegen gekregen. Thuis wist ik het vuurtje ook aan te wakkeren. Ook 's avonds na het werk trek ik weer de wandelschoenen aan om samen met mijn vrouw (die overdag in het MUMC+ werkt) een flink stuk te wandelen. Samen wandelen we de stress eruit. Ik voel me lekkerder in mijn vel en ben productiever en creatiever na mijn wandelingen. Het maakt je hoofd zo lekker leeg.”

Hanneke Warnier en zoon Guy: “Ondanks het gure weer zijn Guy en ik trouw door blijven trainen.”

 “Toen mijn zoon Guy (12) stopte met voetballen vroeg hij of hij met mij mee mocht gaan hardlopen. We zijn op 1 november gestart en ik stelde als doel om op 31 december 30 minuten aan één stuk te kunnen hardlopen. 'Kan ik dat denk je?' vroeg Guy. 'Natuurlijk,’ zei ik, ‘daar gaan we voor!' We stelden een schema op, lieten ons niet kisten door het gure weer en de quarantaine waar Guy verplicht in moest. We pasten het schema aan, maar ons doel bleef hetzelfde: op 31 december sluiten we het jaar af met 30 minuten aan een stuk hardlopen. De laatste 5 minuten had Guy het zwaar, maar hij zette door. Met twee losse veters tikte hij de 30 minuten aan! Enorm trots ben ik op zijn en onze prestatie! We genoten, van het samen bezig zijn, de prachtige omgeving én van onze prestaties!”

Afbeelding1 (1)

Ray en Peter: “Winnen hoeft niet, maar we staan voluit achter het initiatief!”

“Wij dingen niet mee naar de prijzen, maar staan voluit achter het initiatief om slim om te gaan met mobiliteit. Wij proberen er ook maatschappelijk nut aan toe te voegen. Door troep op te ruimen tijdens het wandelen, verkleinen we elke dag onze ecologische voetafdruk. Elke ochtend verzamelen wij de troep die wij tijdens het wandelen vinden. De zak met zwerfafval zetten we bij een milieuperron. Zo steken we een hart onder de riem bij de mensen van de stedelijke reiniging. Wat we zien is dat op ons traject het zwerfvuil met 75% is verminderd. Mogelijk zijn er meer mensen die opletten of helpen tijdens hun wandelingen. Wij doen niks meer dan wandelen, groeten en bukken.”

Ray Elegeert
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief