Ga direct naar het artikel
3 november 2020

Vier mooie fietsroutes voor in de herfst in Zuid-Limburg

Ook nu de herfst echt zijn intrede heeft gedaan blijft het fijn om even buiten een frisse neus halen. Bewegen is goed voor onze gezondheid zeker in deze roerige tijden waarin we minder mensen  ontmoeten en veel thuis zijn. Samen met Visit Zuid-Limburg hebben we de mooiste herfstroutes voor de e-bike voor je op een rij gezet. Lekker lange routes om optimaal te genieten van je e-bike. Met startpunten dichtbij huis. Dus steekt het zonnetje door je raam naar binnen? Trek erop uit en geniet.

Heideroute Heerlen - 34,0 km

Op deze fietsroute zoef je door de koele naaldbossen langs schitterende poelen en vennen en langs de uitgestrekte heidevelden, waar kuddes schapen vrij grazen. De Heideroute begint en eindigt op de Brunssummerheide, Schaapskooiweg 99 in Heerlen. Je auto kun je hier goed parkeren.

Rondje Maastricht - 48,9 km

Deze leuke, grensoverschrijdende fietsroute, start in het centrum van Maastricht. Van daaruit fiets je zo de natuur in van het Rivierpark Maasvallei. De uitzichten zijn af en toe sensationeel en de rust een verademing als je normaal een grote stad gewend bent. Bijna halverwege zou je een stop kunnen maken bij de idyllisch gelegen Brouwerij de Fontein in Stein. Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt.

Kastelenroute Valkenburg aan de Geul - 49,2 km

Op deze fietsroute doorkruis je het unieke heuvelland. Wegkruizen en kapelletjes, snoezige dorpjes met vakwerkboerderijen, het kronkelende dal van de Geul en een verscheidenheid aan prachtige kastelen tref je allemaal aan op deze route. Laat je niet uit het veld slaan door de steile beklimmingen; eenmaal aan de top is je uitzicht onvergetelijk. Parkeren kun je bij het startpunt van de route bij de Polfermolen in Valkenburg.

De Maurits en haar kleinkinderen Sittard-Geleen - 46,9 km

Deze fietsroute is speciaal voor het Jaar van de Mijnen in 2015 samengesteld. Je fietst langs de meest waardevolle mijnherinneringen uit de omgeving van Sittard-Geleen. Maar ook het oude bastion Fort Sanderbout en de zeven voetvallen op de feeërieke Kollenberg in Sittard zijn mooie attracties op je route. Deze spectaculaire route begint op de Markt in Geleen. De route is te downloaden via de website van Visit Zuid-Limburg.

 

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief