Ga direct naar het artikel
9 juni 2020

Wil jij een elektrische auto kopen om duurzaam te reizen? Maak gebruik van subsidie

Sinds 4 juni 2020 komen particulieren in aanmerking voor een subsidie van € 4.000 bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto. Voor een gebruikte auto is dat € 2.000. Daarmee is de subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren nu definitief.

 

Elektrisch rijden dichterbij voor bredere groep

Elektrisch rijden is stiller en schoner en je stoot de helft minder CO2 uit dan met een auto die rijdt op fossiele brandstof. In het klimaatakkoord is afgesproken dat elektrisch rijden voor meer mensen bereikbaar moet worden. Nu zijn het vooral nog veel zakelijke rijders die kiezen voor elektrisch. Maar met deze subsidieregeling wordt elektrisch rijden aantrekkelijker voor een brede groep.

Voorwaarden

Niet alle elektrische auto’s komen in aanmerking voor de subsidie. De auto moet:

  • Volledig elektrisch zijn (hybride wagens vallen buiten de boot);
  • Een rijbereik hebben van minimaal 120 kilometer;
  • Een catalogusprijs (nieuwprijs) hebben tussen de € 12.000 en € 45.000.

Aanvragen vanaf 1 juli

Particulieren kunnen vanaf 1 juli hun aanvraag online indienen op de website van de RVO. Voor auto's die vanaf 4 juni worden verkocht of geleased geldt al dat de koper subsidie kan aanvragen. De regeling loopt tot 1 juli 2025.

Welke auto’s?

Wil jij weten welke auto’s in aanmerking komen voor de subsidieregeling? Kijk dan op Autolijst SEPP 2020. Hier vind je merken, modellen en typen elektrische personenauto’s, waarvan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) bekend is dat ze in aanmerking komen voor de subsidie.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief