Ga direct naar het artikel

Slim naar je bestemming

Plan je reis 

Plan je reis met ons reisadvies. Zo weet je meteen hoe je je reis sneller en goedkoper kan maken en welke reisalternatieven bij je passen. Fit op de fiets of ontspannen met het OV.  

Toch met de auto? Ook dan kun je een bewuste keuze maken. Parkeer aan de rand van de stad en pak voor de laatste kilometers bijvoorbeeld een vouwfiets, deelfiets of loop naar je bestemming. Of zorg voor de juiste bandenspanning en rij zuinig en veilig rond.

Minder vaak met de auto? Waarom zou je?

Fitter : voordelen voor je gezondheid

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen snel gezondheidswinst kunnen boeken als ze vaker de auto laten staan. Je haalt met gemak de beweegnorm als je vaker de fiets, e-bike, speedbike,  bus of trein naar je werk neemt. Je dagelijkse portie beweging haal je dus op weg van en naar je werk. Goede reden om eens te kijken naar alternatieven voor de auto! Bekijk onze probeeracties!  

Goedkoper: voordelen voor je portemonnee

Een auto kost 17 tot 26 cent per kilometer. Dat is buiten de vaste lasten van een auto die volgens het Nibud zelfs voor de kleinste auto al € 163 per maand bedragen. Daarbovenop komen de kosten voor brandstof, schade, onderhoud en de parkeerkosten.

Kies je helemaal voor de fiets, dan bespaar je zo € 300 per maand. Ook met het OV kun je vaak een stuk goedkoper uit zijn, vergelijk de kosten voor een abonnement eens met die van je auto.
Tip: Je werkgever mag je voor de fiets dezelfde 19 cent per kilometer geven. Voor het OV is het ook vaak mogelijk om een vergoeding te krijgen of denk aan belastingvoordeel.

Groener: minder CO2-uitstoot

We willen allemaal wonen in een groene en gezonde omgeving, waar je schone lucht inademt. Iedereen kan z’n steentje bijdragen. Als we allemaal vaker de auto laten staan en de fiets of het OV nemen, vaart de omgeving daar wel bij. Doe ook mee. En wat jij doet voor de omgeving, is weer een voorbeeld voor anderen.

Openbaar Vervoer Vouwfiets Trein
Ontdek het OV

Het OV is een heerlijke plek om mails weg te werken, de krant te lezen of juist even lekker te relaxen. Probeer tot 8 weken het OV met gratis P bij het station of een vouwfiets voor de laatste kilometers.

E-bikes Meerssenerweg Station Maastricht
Probeer de e-bike

Op de fiets stoot je geen vieze uitlaatgassen uit. Je geniet ook nog eens meer van de omgeving waar je zelf voor zorgt door te fietsen. Iedereen die woont of werkt in Zuid-Limburg kan gratis een e-bike, speedbike of elektrische bakfiets proberen.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief